By Dawn's Early Light (1974)

    En højtstående militærmand slår en fjende ihjel, og kriminalbetjent Columbo vælger at bosætte sig på militærakademiet under opklaringsarbejdet.


    COLUMBO PÅ TOGT

    Columbo, sæson 4:

    An Exercise in Fatality (1974)

    Negative Reaction (1974)

    By Dawn's Early Light (1974)

    Troubled Waters (1975)

    Playback (1975)

    A Deadly State of Mind (1975)

     

    En højtrangeret militærmand begår et udspekuleret mord på en modstander i fredstid ved at stoppe en klud i en opvisningskanon og lade den med fast krudt.

    En tur i trøjen
    For at komme tæt på kommanderende og kadetter, vælger Los Angeles-kriminalbetjenten Columbo at indkvartere sig på militærakademiet. Her får han nemlig en enestående mulighed for at komme tættere på sandheden.

    Ud over de gængse rammer
    Det er forfriskende med de Columbo-episoder, der bevæger sig lidt ud over de gængse rammer. Her giver det liv, at hele episoden foregår på et militærakademi, og at Columbo vælger at overnatte på stedet – hvilket blandt andet medfører, at vi får lov at se ham klatøjet iført undertrøje!

    Vellykket episode
    Den hyppigt brugte Columbo-skurk Patrick McGoohan gjorde her sin debut i serien, denne gang som arrogant og koldblodig militærmand. Som sædvanlig yder McGoohan glimrende modspil til Peter Falk, så alt i alt er her tale om en vellykket episode.



    Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1974, USA, Krimi, Drama, Columbo, 94 min.

    Dansk titel: By Dawn's Early Light
    Instr: Harvey Hart Prod: Everett Chambers Manus: José Luis Navarro Foto: Jack Priestley Klip: Bob Kagey Mus: Bernardo Segall