By Dawn's Early Light (1974)

  En højtstående militærmand slår en fjende ihjel, og kriminalbetjent Columbo vælger at bosætte sig på militærakademiet under opklaringsarbejdet.


  COLUMBO PÅ TOGT

  + PLUS: spil | varieret episode | fint plot
  -MINUS: -

   

  En højtrangeret militærmand begår et udspekuleret mord på en modstander i fredstid ved at stoppe en klud i en opvisningskanon og lade den med fast krudt.

  En tur i trøjen
  For at komme tæt på kommanderende og kadetter, vælger kriminalbetjent Columbo at indkvartere sig på militærakademiet. Herfra får han en enestående mulighed for at komme tættere på sandheden.

  Ud over de gængse rammer
  Det er forfriskende med Columbo-episoder, der bevæger sig lidt ud over de gængse rammer. Her giver det liv, at hele episoden foregår på et militærakademi, og at Columbo vælger at overnatte på stedet - hvilket blandt andet medfører, at vi får lov at se ham klatøjet iført undertrøje!

  Vellykket episode
  Den hyppige Columbo-skurk Patrick McGoohan er atter på banen, denne gang som arrogant og koldblodig militærmand. Som sædvanlig yder McGoohan glimrende modspil til Peter Falk, så alt i alt er her tale om en vellykket episode.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1974, USA, Krimi, Drama, Columbo, 94 min.

  Dansk titel: By Dawn's Early Light
  Instr: Harvey Hart Prod: Everett Chambers Manus: José Luis Navarro Foto: Jack Priestley Klip: Bob Kagey Mus: Bernardo Segall