A Deadly State of Mind (1975)

  En udspekuleret psykolog hypnotiserer jævnligt sin elskerinde. Det giver ham lejlighed til at skyde skylden på hende, da han har myrdet hendes mand.


  AVANCERET COLUMBOSAG

  Det er ikke altid lette opgaver, den dygtige kriminalbetjent Columbo står over for: Denne gang er den hovedmistænkte en snedig psykolog, der skurke-sædvanen tro er overordentligt selvoptaget.

  Et drab i vrede
  Psykologen har igennem længere tid haft et forhold til den unge Nadia Donner, og da Nadias mand opdager dette, kommer psykologen i vrede til at slå ham ihjel.

  Hypnose som sløring
  Som en effektiv metode til at sløre beviserne, evner psykologen at hypnotisere, så han forholdsvis let kan skyde skylden på sin hengivne elskerinde - ganske koldblodigt.

  Fuld af fremdrift
  Episoden er frisk og fuld af fremdrift. Skuespillerne er veloplagte og har et godt manuskript at arbejde med.

  For meget overdrev
  Der går dog lidt for meget overdrev i den, efterhånden som psykologen tager alle metoder i brug for at undgå at blive taget - og ganske nytteløst som bekendt.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1975, USA, Krimi, Drama, Columbo, 70 min.

  Dansk titel: A Deadly State of Mind
  Instr: Harvey Hart Prod: Everett Chambers, Edward K. Dodds Manus: Peter S. Fischer Foto: Earl Rath Klip: Ronald LaVine Mus: Bernardo Segall