Io non ho paura (2003)

  En 10-årig dreng opdager en dreng, der er skjult i et hul i jorden, men kan han holde på denne hemmelighed?


  SÆLSOMME SOMMEROPLEVELSER

  I grænselandet mellem charmerende kornmarksidyl oplevet i lykkelig børnehøjde og mødet og konfrontationen med den indre frygt skildrer denne film 10-årige Micheles sommeroplevelser i Syditalien 1978.

  Poleret & afdramatiseret
  Filmen sætter billeder på Niccolò Ammanitis populære roman af samme navn. I forhold til bogen er Ammanitis egen manuskriptbearbejdelse temmelig poleret og afdramatiseret, men filmen holdes alligevel oppe af fint skuespil og ambitiøs fotografering. 10-årige Michele leger på godt og ondt med sine venner i de indbydende kornmarker. En dag opdager han et skjulested ved en ruin.

  Et hul i jorden
  I et hul under jorden ligger en beskidt og uhyggeligt udseende dreng, der viser sig at være tilfangetaget af Micheles egne forældre, der har planer om at få udbetalt en større løsesum for drengen.

  Simpel & stueren
  Filmen er, modsat sin egen titel, bange for at gå direkte i kødet på historiens fantasifulde og eventyrlige dybder. Fortællingen bliver i stedet simpel og nærmest holdt nede på et stuerent plan, som om publikum skal spares for eventyret - og det må vist være en misforståelse.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2003, Italien, Spanien, Storbritannien, Drama, Krimi, Mystik, Børn på film, Coming of Age, 105 min.

  Dansk titel: Jeg er ikke bange
  Instr: Gabriele Salvatores Prod: Marco Chimenz, Giovanni Stabilini, Maurizio Totti, Riccardo Tozzi Manus: Niccolò Ammaniti, Francesca Marciano Baseret på: roman af Niccolò Ammaniti Foto: Italo Petriccione Klip: Massimo Fiocchi Mus: Ezio Bosso, Pepo Scherman
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film