Picnic (1955)

  Et trekantsdrama udspiller sig i en sommerstøvet sydstat mellem en kvinde og to mænd.


  KLASSISK HOLLYWOOD-MELODRAMA

  Klassisk melodramatisk Hollywood anno 1955, der rummer både blod, sved og tårer i en særdeles farvestrålende og teatralsk kærlighedshistorie. Dramaet begynder, da den veltrænede landstryger Hal Carter (William Holden) ankommer til en lille støvet sydstatsflække i den varmeste sommer i mands minde.

  Utidig forelskelse
  Hal kommer blandt andet for at hilse på en gammel ven, men der opstår hurtigt problemer, da Hal uundgåeligt forelsker sig i vennens kommende brud, og hun forelsker sig også hurtigt i ham.

  Trekantsdrama
  Det hele udvikler sig ganske dramatisk, og det er svært at få øje på en mulig løsning på det store trekantsdrama, med mindre det nye par altså vælger at stikke af sammen.

  Tidstypisk tung fortællestil
  Filmen er veldrejet og rummer mange flotte billeder, men man trættes relativt hurtigt af den tidstypiske tunge fortællestil, der er ved at drukne i højtravende teatralske scener med tilsvarende teatralsk skuespil og musik.
   

  En udflugt i filmhistorie

  Derfor er "Picnic"-oplevelsen mere en udflugt i filmhistorien, hvor man virkelig kan mærke halvtredsernes Hollywood-sus, end den er en egentlig filmisk vinder.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  1955, USA, Drama, Romantik, 115 min.

  Dansk titel: Picnic
  Instr: Joshua Logan Prod: Fred Kohlmar Manus: Daniel Taradash Baseret på: skuespil af William Inge Foto: James Wong Howe Klip: William A. Lyon, Charles Nelson Mus: George Duning
  Priser
  • AAN - Bedste film
  • AAN - Bedste birolleskuespiller (O'Connell)
  • AAN - Bedste instruktør
  • AA - Bedste klipning
  • AAN - Bedste musik
  • AA - Bedste scenografi
  • GG - Bedste instruktør