The Escapist (2002)

  Efter at hans højgravide kone er blevet skudt, er en mand fast besluttet på at få hævn. Men det kræver, at han havner som indsat i landets bedst sikrede fængsel.


  UTROVÆRDIG ACTION

  Denne britiske fængselsfilm har virkelig tårnhøje ambitioner, og det grænser til det ufrivilligt komiske med al den spænding i en så relativ beskeden produktion.


  Hævn for alle pengene
  En iskold morder og hans håndlangere ændrer på en aften livet for den unge Denis. Hans gravide kone bliver skudt. Babyen overlever, men Denis’ liv er ændret for altid, og hans eneste tanke er at få hævn. Men for at få fingre i morderen, er han nødt til at havne som fange i et topsikret fængsel, derfor begynder han at gøre sig bemærket hos politiet, og ved at flygte fra forskellige fængsler – og melde sig selv igen – havner han så endelig i rette fold. Hér kan det endelige drama så udspille sig!

  Lettere komisk
  Historien er på ingen måde troværdig. Øje-for-øje-plottet er overskruet og overdramatisk langt oppe i det røde felt. Det betyder dog ikke, at filmen er jammerligt dårlig, for spændingen er reel nok og til at tage og føle på. Det bliver bare lettere komisk at følge de usandsynlige begivenheder. Produktionen har et tv-præg over sig. Fotograferingen og fortællestilen er slet ikke lækker, og skuespillerne lader til at have ladet sig kraftigt inspirere af teatrets spillestil.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2002, Storbritannien, Action, Krimi, Fængselsfilm, 86 min.

  Dansk titel: Eskapisten
  Instr: Gillies MacKinnon Prod: Jolyon Symonds Manus: Nick Perry Foto: Nigel Willoughby Klip: Pia De Ciaula Mus: Robert Lane