Tæl til 100 (2004)

  Teenageren Thomas og hans mor er på flugt fra en voldelig far, men ingen af dem tør rigtig binde sig i nye bekendtskaber.


  VELLYKKET UNGDOMSDRAMA

  Det meste af familien er glimrende underholdt af Linda Krogsøe Holmbergs ungdomsdrama "Tæl til 100". Her stifter vi bekendtskab med hverdagens små gøremål - udsat for en pæn portion velafmålt dramaturgi.

  En ny start på landet
  Thomas og hans mor har netop lejet en større landejendom, langt fra storbyens larm og ikke mindst Thomas' voldelige far. Thomas starter i en ny skole, og moren får job i Netto.
   

  Ingen bindinger
  Men her stopper idyllen også: Hverken mor eller søn tør binde sig til nye bekendtskaber, og det er ærgerligt, eftersom tilbuddene det nye sted er til at få øje på. Skal truslen udefra - om den voldelige far finder dem igen - virkelig styre deres liv?

  En rigtig god historie
  Hæderligt skuespil, en rigtig god historie med noget på hjerte og et relativt højt teknisk ambitionsniveau gør "Tæl til 100" til et glædeligt overraskende dansk drama. At begivenhederne er forudsigelige gør ikke så meget: Vi kan identificere os med dem. Et af de største plusser ved filmen er det gode manuskript, der formår at holde hele familiens koncentration fanget foran skærmen.

  Fin balance
  En fin balance mellem det hverdagslige og det truende sørger for konsekvent underholdning, og man fornemmer en god vægt bag skuespillernes præstationer - som et tydeligt tegn på fin og veloplagt instruktion.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, Danmark, Drama, Teenagere, 77 min.

  Dansk titel: Tæl til 100
  Instr: Linda Krogsøe Holmberg Prod: Sidsel Krom Breck, Bo Ehrhardt Manus: Linda Krogsøe Holmberg, Hans Petter Blad, Stefan Jaworski Foto: Aril Wretblad Klip: Anders Villadsen Mus: Flemming Nordkrog