Hellboy (2004)

  En klodset skabning med enorme kræfter kommer på overarbejde i en menneske/fantasiverden.


  ENDNU EN TEGNESERIEHELT PÅ FILM

  "Hellboy" er blot en af mange Hollywood-produktioner, der sætter ældre tegneserier i scene og vækker de falmede superhelte og mystiske skabninger til live.
   

  Relativt vellykket genrefilm

  Som genrefilm er "Hellboy" relativt vellykket. Den præsenterer sine budskaber resolut og underholdende, indpakket i et bombastisk tæppe af visuelle- og lydeffekter. Men filmen savner alligevel en dybde og en oprigtighed i sin historie, der kunne have gjort det særprægede fantasiunivers mere slugbart.
   

  En rød skabning

  Hellboy (spillet af en lettere camoufleret Ron Perlman) er en rød skabning, der har fået sit navn på grund af de karakteristiske horn i panden, horn som han gerne filer af for at fremstå mere attraktivt.

  At gøre en forskel
  Ellers er der egentlig ikke så meget satanistisk over Hellboy: hans væsen er helt grundlæggende menneskeligt og fredsorienteret. Han er blot udstyret med nogle enorme kræfter, der gør ham i stand til at gøre en forskel i store slagsmål.
   

  Teknisk overbevisende

  Og store slagsmål optræder med jævne mellemrum i den teknisk overbevisende produktion. Det bliver bare aldrig den helt store hårrejsende oplevelse: filmens forsøg på at kombinere jordisk kærlighed med overnaturlige kræfter kollapser tidligt. Marco Beltramis svulstige musik er rigtig flot og passer glimrende til filmen.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2004, USA, Fantasi, Action, Gyser, 122 min.

  Dansk titel: Hellboy
  Instr: Guillermo del Toro Prod: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Mike Richardson Manus: Guillermo del Toro Baseret på: tegneserier af Mike Mignola Foto: Guillermo Navarro Klip: Peter Amundson Mus: Marco Beltrami