The Matrix Reloaded (2003)

  På menneskets eneste tilbageværende enklave truer udefrakommende maskiner og opgraderede væsner konstant.


  OVERLOADED

  Sammenhængende film:
  The Matrix (1999)
  The Matrix Reloaded (2003)

  Mere sofistikeret action får man ikke på filmlærredet i dag. "The Matrix Reloaded er - i glimt - et godt bud på dette tiårs fuldkomne turbounderholdning. Action og fart i denne film er skabt 100 % gennem computeranimation- og grafik. Det er gjort flot og ofte overbevisende, og enkelte scener vil blive husket for deres sublime timing.

  Ikke ophidsende
  Det er dog kun i glimt, at "Matrix Reloaded" viser superaction med hårrejsende effekt. Det meste af tiden bruges på at forsøge at forklare eller uddybe historien bag: de komplicerede forhold i den uhyggelige fremtidsverden, de hårdt prøvede personer og deres forskellige opgaver. Og det er oprigtig talt ikke særlig ophidsende.

  Seje kampscener
  Bevares, Matrix-fans vil sikkert finde det overordentlig spændende at få hoved og hale i hele affæren, men vi savner viljen til også hér at skabe noget nyt. Matrix-universet minder ganske enkelt alt for meget om alt mulig andet, som science fiction-filmfolk gennem tiderne har kreeret. Det eneste reelt nye er de spektakulære kampscener, der i hovedtræk er ren copy/paste fra første film. Skuespillet begrænser sig til pokerfjæs og stereotyper foran velpolstrede blue screens.

  Drama på motorvejen
  Bedste sekvens er uden tvivl det meget underholdende drama på motorvejen. Med suppet og generende musik af Don Davis. Endnu et bidrag til overeffektmageriet "Matrix".  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021