The Ladykillers (2004)

  En smart forbryder samler en række hjælpere for at grave en tunnel til en bankboks.


  VELOPLAGT HUMØRBOMBE

  Coen-brødrene byder her til fadet i en af deres mest vellykkede komedier. "The Ladykillers" lever højt på enkeltpræstationer og en formidabel replik, og så mister historien aldrig sin umiddelbare charme.

  Smittende stemning
  Således smitter stemningen i den sorte og absurde historie: det absurde cirkus formidles med et bredt smil på læberne.
   

  Det banker på døren..

  Tom Hanks spiller den akademiske Professor Dorr, der en dag banker på den ældre sorte kvinde Marva Munsons (Irma P. Hall) dør. Han vil gerne leje et værelse hos hende og også gerne låne kælderen til at musicere i.
   

  Velsmurt akademisk

  Pakket ind i vel indstuderede akademiske formuleringer lykkes det Dorr at charme sig ind hos den godtroende kvinde. Dorrs planer stikker noget dybere end musiceren: han har samlet et lille hold af fyre, der skal hjælpe med at grave en tunnel fra kvindens kælder og ind i et nærliggende spillesteds pengeboks.

  Herlige portrætter
  Filmen giver herlige portrætter af de umage medlemmer af røverholdet. Tom Hanks er i sit es i hovedrollen, men det er i nogle af birollerne, at vi virkelig ser karakterspil, der viser tænder. J.K. Simmons er vidunderlig som den bundnaive Garth Pancake. Visuelt rummer filmen store udfordringer. Det er en stærk komedie med personlig udstråling.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2004, USA, Komedie, Krimi, 100 min.

  Dansk titel: The Ladykillers
  Instr: Ethan Coen Prod: Ethan Coen, Joel Coen, Tom Jacobson, Barry Josephson, Barry Sonnenfeld Manus: Joel Coen, Ethan Coen Baseret på: filmen "The Ladykillers" fra 1955 Foto: Roger Deakins Klip: Ethan Coen, Joel Coen (som Roderick Jaynes) Mus: Carter Burwell
  Priser
  • CAN - Jury Prize (Irma P. Hall)
  • CAN-N - Palme d'Or-nominering