Prime Suspect 3 (1993)

  Kriminalinspektør Tennison er startet på nyt job i sædelighedsafdelingen, men her får hun hurtigt en mordsag i hænderne.


  STÆRK BRITISK KRIMI

  Sammenhængende i denne serie:
  Prime Suspect (1991)
  Prime Suspect 2 (1992)
  Prime Suspect 3 (1993)
  Prime Suspect 4: The Lost Child (1995)
  Prime Suspect 4: Inner Circles (1995)
  Prime Suspect 4: Scent of Darkness (1995)
  Prime Suspect 5: Errors of Judgment (1996)
  Prime Suspect 6: The Last Witness (2003)
  Prime Suspect 7: The Final Act (2006)

  Helen Mirren udfylder endnu engang rollen som kriminalinspektør Jane Tennison, i denne tredje afdeling er hun rykket til sædelighedsafdelingen efter en større kontrovers i mordafdelingen.

  At bore og efterforske

  I sædelighedsafdelingen viser det sig dog hurtigt, at Jane får brug for sine oparbejdede kompetencer. Selvom hendes overordnede er villige til at gå langt for at få hende til at lægge sagen fra sig, er Jane fast besluttet på at bore og efterforske.
   

  Større pædofiliskandale

  Der er nemlig tale om, at et par af politiets topfolk er involveret i en større pædofiliskandale, der kommer op til overfladen, da en trækkerdreng findes myrdet i en lejlighed.
   

  Mistanke om misbrug

  Tennison borer løs i sagen med sine nye kolleger, og blandt andre forstanderen på et børnehjem (Ciarán Hinds i en stærk præstation) mistænkes for at have misbrugt en lang række drenge seksuelt gennem mange år.

  Nådesløs intensitet
  Tredje afdeling af "Mistænkt" har næsten samme nådesløse intensitet som 2'eren og er stadig en yderst spændende og vellykket krimi, der følger seriens grundige og behageligt jordnære grundstil.
   

  Sundt og udviklende

  Jane Tennisons flytning til en ny afdeling skaber en smule forvirring i seriens grundstemning, men er samtidig et sundt og udviklende skridt for historien. Man kan i hvert fald ikke beskylde manuskriptet for at være vokset fast i seriens klichéer.

  Homoseksuelt undertema
  Episodens usentimentale tilgang til sit homoseksuelle undertema hæver niveauet endnu en tak og er endnu et tegn på, at manuskriptforfatteren Lynda La Plante har styr på, hvad der rører sig i det virkelige liv, samtidig med at det i tv-serien ikke bliver sødet med masser af kunstige midler, som vi ellers er vant til det i talrige danske og udenlandske krimier.  Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024