Batman Begins (2005)

  Efter i årevis at have søgt hævn over mordet på sine forældre, finder unge Bruce Wayne en måde at komme videre på.


  HEFTIG HÆVNTØRST

  Film om Batman:

  Batman (1989)
  Batman Returns (1992)
  Batman Forever (1995)
  Batman & Robin (1997)
  Batman Begins (2005)
  The Dark Knight (2008)
  The Dark Knight Rises (2012)

  The Batman (2022)

  Om man skal satse på hævn eller blot acceptere livets store uretfærdigheder er slet ikke en overvejelse for unge Bruce Wayne (Christian Bale). Som 8-årig blev hans forældre myrdet af en koldblodig røver for øjnene af drengen, og Bruce får ikke fred i sjælen, før han har fået morderen ryddet af vejen.

  Øje-for-øje

  Bruce vil dog tage skridtet videre og ikke nøjes med øje-for-øje-hævnen. I sin fars ånd tager han det godes og de hjælpeløses parti og sørger for at komme i perfekt balance med sig selv. Som figuren "Batman", pakket ind i skud- og vandafvisende materialer oplever Bruce, at han kan gøre en forskel og hjælpe politiet og samfundet med at rydde de værste bagmænd af vejen.

  Fra Hollywoods effektive sidegade
  "Batman Begins" er dramatisk action fra den mere effektive sidegade i Hollywood. Æstetik, drama, skuespil og magi går op i en højere enhed og skaber et uforglemmeligt univers, der nok vil overbevise de fleste drengerøve.
   

  I fin balance

  I det store og hele er filmen i fin balance: Intensiv brug af computereffekter suppleres i tilpas balance af æstetiske billeder fra det "virkelige" liv. Massivt bombardement af lydeffekter afløses af mere rolige perioder. Både følelser og iskoldt mordbegær står stærkt, ikke mindst takket være fine skuespillerpræstationer fra en række store navne.

  Stærke skuespillere
  Christian Bale er stærkt spillende i den sammensatte hovedrolle. Michael Caine udgør filmens helt jordnære, sympatiske onkel med stor og charmerende effekt. Gary Oldman er betagende afdæmpet som politibetjenten Jim Gordon, mens Cillian Murphy er filmens mest skræmmende islæt som psykologen Jonathan Crane, der må siges at have uhyggelige metoder i ærmet.  Anmeldt i 2006 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024