Royal Blues (1997)

  Belinda Hansen vil for hver en pris have fat i kronprinsen, så han kan benåde hendes kæreste, der sidder i fængsel.


  FØLT MILJØSKILDRING

  Der er god grund til at more sig, når Lotte Svendsen åbner for sluserne og skildrer forskellige sociale lag og klasser i sin debut-novellefilm "Royal Blues".
   

  Velafbalanceret sarkasme

  Lotte Svendsen viser det rette mod og en velafbalanceret sarkasme i sine skildringer af det danske samfund og dets forskellige segmenter. Vi så allerede i filmskoleafgangsfilmen "Harmony" prøver på Svendsens skæve humor, og hvordan hun opnår at få de helt rette gestikulationer ud af sine skuespillere.
   

  Arbejdsløse Belinda

  "Royal Blues" er historien om den arbejdsløse Belinda Hansen (Rikke Louise Andersson), der passer hunden Nuggi, mens den ejer - og Belindas kæreste - sidder i fængsel for et væbnet røveri.
   

  Ingen nem opgave

  Belinda vil gøre alt for at få sin kæreste ud igen, så hun prøver at komme i kontakt med selveste kronprinsen med en benådningsansøgning, og det er ikke nogen helt let opgave.

  Halsbrækkende komisk
  I en følt blanding af alvor og satirisk ironi skaber Lotte Svendsen en både rørende og halsbrækkende komisk film, der i kraft af de rå og upolerede menneskeportrætter bliver sært betagende.
   

  Hårdt optrukne linjer

  Der bliver ikke lagt fingre imellem, og linjerne er tegnet så klart op, at nogle vil synes, det er grænseoverskridende. Denne ganske finurlige måde at fortælle en barsk og iskold historie på er dog filmens - og instruktørens - store styrke.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023