Blind Terror (1971)

  En slem ulykke gør Sarah blind, og hun drager til den britiske hede for at bo hos familien. En dag opdager hun, at hele familien ligger myrdet i huset, og hun står selv for tur.


  GENNEMSKUELIG TERROR

  Der er her tale om relativ fladpandet spænding, men den virker utvivlsomt på mange tilskuere, fordi den målrettet sigter mod det urinstinktive og sanselige kravlestadie; en blind kvinde der famler sig rundt mellem døde familiemedlemmer og selv står for tur.
   

  Gennemskuelig terror

  Sådan et tema har gennem alle tider fungeret fremragende i mange filmiske fremstillinger, men man kan uden at blinke sige, at instruktøren Richard Fleischer hér leverer en omgang gennemskuelig terror.

  Klassisk skæve vinklinger
  Produktionen billiggøres af en flad og tv-præget fotografering, der benytter klassiske perspektiveringer og skæve vinklinger for at signalere fare og usikkerhed. Situationen som Mia Farrow sættes i er naturligvis rædselsvækkende, men for at rædslen skal nå blandt publikum, behøver man anderledes kriblende psykologiske virkemidler og ikke svulstig fotografering og filmmusik med syng-med-temaer.

  En lille prut
  Filmen burde med det simple manuskript have en klart mere narrativ fremdrift og sublim udløsning, men begge dele synes at udeblive. I stedet får vi en på-det-jævne-spænding, der ender i en lille prut. Også kendt som "See No Evil".  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1971, Storbritannien, Thriller, Mystik, 89 min.

  Dansk titel: Blind Terror
  Instr: Richard Fleischer Prod: Leslie Linder, Martin Ransohoff Manus: Brian Clemens Foto: Gerry Fisher Klip: Thelma Connell Mus: Elmer Bernstein