The Infernal Serpent (1990)

  Da en professor findes død, angivelig som følge af et hjertetilfælde, havner kriminalbetjent Morse hos rektorparret, der holder på uhyggelige hemmeligheder.


  TRAGEDIEN UNDER OVERFLADEN

  Inspector Morse, sæson 4:

  The Infernal Serpent (1990)

  The Sins of the Fathers (1990)

  Driven to Distraction (1990)

  Masonic Mysteries (1990)

   

  Det er den psykiske terror, der hersker i denne fine episode af Morse. Da Morse og hans faste makker Lewis bliver kaldt ud for at efterforske en aldrende professors død, bliver de hurtigt bragt på sporet af rektorparret Copley-Barnes. Rektor (Geoffrey Palmer) overværede overfaldet og fik selv et gok i hovedet, men han virker bestemt ikke chokeret over kollegaens død.
   

  Familieforhold trevles op

  Der er flere ting, der peger på, at Copley-Barnes og hans snerpede klaverlærerkone ikke har rent mel i posen, og da familieforholdene trevles op, afdækkes en tragedie, der har været fortiet og fortrængt i årtier.

  Ad psykologiske veje
  Manuskriptet rummer dybder, der bringer Morse og Lewis - og hermed publikum - langt ind ad psykologiske veje, der går tæt på og gør indtryk. Der er ikke pøset på med ekstra peber og farver, sædvanen tro befinder vi os i det stemningsmættede Morse-vakuum, hvor man selv får lov at tænke og tygge.
   

  Spændende modspil

  Episoden koncentrerer sig effektivt om historiens mange muligheder - og udnytter dem godt - der er interessant og spændende modspil fra blandt andre Tom Wilkinson som homoseksuel korlærer og parret Copley-Barnes, der spilles med afskyvækkende udstråling af henholdsvis Geoofrey Palmer og Barbara Leigh-Hunt.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1990, Storbritannien, Drama, 104 min.

  Dansk titel: Den djævelske slange
  Instr: John Madden Prod: David Lascelles Manus: Alma Cullen Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Paul Wheeler Klip: Robert C. Dearberg Mus: Barrington Pheloung