Driven to Distraction (1990)

  Kriminalbetjent Morse tager køretimer for at efterforske mordet på en ung kvinde. Morse har en teori og vil gå langt for at efterprøve den.


  MORSE PÅ GLATBANE

  Inspector Morse, sæson 4:

  The Infernal Serpent (1990)

  The Sins of the Fathers (1990)

  Driven to Distraction (1990)

  Masonic Mysteries (1990)

   

  Finurlige små ideer præger denne Morse-episode, der er skrevet af Anthony Minghella, senere en ret så hot instruktør.
   

  Et mord kopieres

  Morse og Lewis efterforsker mordet på Jackie Thorn. Da mordet er næsten en nøjagtig kopi af et tidligere mord, tror opdagerne, at der er tale om samme morder, men der er umiddelbart intet, der peger i nogen bestemt retning. Da det ved et tilfælde bemærkes, at begge de dræbte kvinder kørte i en bil, der var købt hos autoforhandleren Boynton, tager Morse og Lewis ud for at tale med ham – bare for at starte et sted.

  Åleglat mistænkt
  Boynton himself (Patrick Malahide) er åleglat og arrogant, og Morse er ganske overbevist om, at han er morderen. Nu er det bare et spørgsmål om at finde beviserne. Men er det nu også så sikkert, at Boynton står bag?
   

  Et friskt pust

  I denne episode åbner en kvindelig politiassistent lidt for Morses ellers så tillukkede skodder, hun bliver et friskt pust og en uundværlig tredje arbejdskraft for Morse og Lewis, men Lewis synes at blive påvirket af, at assistenten er mere interesseret i den ældre kollega, så han er sur og moraliserende.

  Morse tager køretimer
  I forsøget på at komme tættere på den formodede gerningsmand tager Morse køretimer hos en nærliggende ældre kørelærer, og det skal vise sig at blive vejen til opklaringen. Lidt usædvanligt arbejder Morse og Lewis her mere teamwork-orienteret. Ikke alene har de fået en kvindelig assistent, de arbejder også sammen med andre assistenter på politistationen. Spøjs og velfortalt episode.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1990, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, Biler på film, 100 min.

  Dansk titel: Drevet til vanvid
  Instr: Sandy Johnson Prod: David Lascelles Manus: Anthony Minghella Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Paul Wheeler Klip: Alan Jones Mus: Barrington Pheloung