Masonic Mysteries (1990)

  Da kriminalbetjent Morse findes med et formodet mordvåben i hånden, bliver han sagens hovedmistænkte og suspenderes.


  MORSE MISTÆNKT

  Inspector Morse, sæson 4:

  The Infernal Serpent (1990)

  The Sins of the Fathers (1990)

  Driven to Distraction (1990)

  Masonic Mysteries (1990)

   

  Den gode Morse havner i noget af en pine, da han er med som udøvende til generalprøven på en opsætning af Tryllefløjten.
   

  En flamme dør

  Den kvinde, som han har givet et lift til generalprøven og i øvrigt er lidt lun på, bliver på et tidspunkt kaldt ud til en telefonsamtale - der høres et gevaldigt skrig, og Morse farer ud, kun for at finde hende død. Bedst som han griber fat om køkkenkniven, der ligger ved siden af liget, kommer alle de andre ind - og Morse er nu mistænkt.

  Morse suspenderet
  Selvom der ikke burde herske nogen tvivl om, at Morse selvfølgelig ikke ville begå et mord, bliver han alligevel suspenderet, og Chief Inspector Bottomley (Richard Kane) bliver med Lewis som sin højre hånd chef på sagen.
   

  En gammel plageånd

  Der skal gå lang tid, før Morse endelig bliver renset og kan koncentrere sig om sagen, som han jo har personlige interesser i, og efterhånden som opklaringsarbejdet skrider frem, erfarer Morse, at det sandsynligvis er en gammel plageånd, der driver gæk med ham og hele politistyrken.
   

  Velinstrueret

  Instruktøren Danny Boyle, der siden blev internationalt kendt via Trainspotting (1996) over The Beach (2000) og videre ud i Hollywood, instruerede denne og en anden Morse-episode, og det gør han godt.

  Gode arbejdsbetingelser
  Den rette afdæmpede stil og behageligt ustressende stemning skaber gode arbejdsbetingelser for Morse og Lewis, selvom omstændighederne i historien selvfølgelig på et personligt plan må være stressende for opdageren.
   

  Detaljeret klarhed

  Med fascinerende enkle og trygt genkendelig seriel narrativitet, skaber Boyle en episode af detaljeret klarhed, velafmålt spænding samt interessant og yderligere udforskning af personen Morse.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024