The Sins of the Fathers (1990)

  Kriminalinspektør Morse må mere end bunde sit glas, da han og kollegaen Lewis havner på et bryggeri, hvor en mand er fundet myrdet.


  MORSE PÅ SKRÅ

  Dette er i sandhed de skrå og skæve kameravinklers Morse-episode. Instruktøren Peter Hammond har været i det "kunstneriske" humør og har lidt unødvendigt vendt kameraet på vrangen for at skabe et særpræget univers omkring historien.
   

  Med humle over begge ører

  Direktøren for familiebryggeriet Radford Breweries findes myrdet, bogstavelig talt med humle til op over begge ører, og Morse og Lewis må på bryggeribesøg for at indlede efterforskningsarbejdet.

  Intriger på højeste plan
  Det viser sig snart, at familieforetagendet er gennemsyret af intriger; det hele styret med hård hånd af det ældre ægtepar Radford - men også de er internt uenige om bryggeriets fremtid. Så der er mange tråde at rede ud for Morse.
   

  Følelseskold forretningskvinde

  Episoden er ikke blandt de bedste, men rummer klare kvaliteter i skuespillet, især i første halve time, hvor Isabel Dean er helt ubetaleligt ækel som den dominerende og følelseskolde forretnings-kvinde Isobel Radford.
   

  Dalende intensitetsniveau

  Spændings- og intensitetsniveauet daler noget efterhånden, og begivenhederne glider lidt for let mod en Agatha Christie-lignende afslutning.  Anmeldt i 2007 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2021

  Fakta om filmen

  1990, Storbritannien, Krimi, Drama, Inspector Morse, 100 min.

  Dansk titel: Den bitre bryg
  Instr: Peter Hammond Prod: David Lascelles Manus: Jeremy Burnham Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Paul Wheeler Klip: Alan Jones Mus: Barrington Pheloung