Interview (2003)

  En seriøs politisk journalist har mod sin vilje fået til opgave at interviewe en populær skuespillerinde. Men interviewet bliver langtfra, hvad han havde ventet.


  SLUDDER FOR SLADDER

  I en kammerspilsfilm som "Interview", der går for at være provokerende og opsigtsvækkende, er det svært at finde to sunde stjerner at anmelde på.

  Teaterscenens uforanderlighed
  Theo van Goghs tilgang til det intime, halvanden time lange interview, er teaterscenens uforanderlighed og indfangelsen af glimtet i skuespillet.
   

  Brænder ikke igennem

  Det ville også givet være interessant, hvis der var noget at komme efter, men filmen har hverken scenen eller spillet til at brænde igennem, og i stedet kommer den til at fremstå primitiv og billig.

   

  En sexkilling med sovekammerøjne
  En seriøs politisk journalist er mod sin vilje sat på opgaven at interviewe Hollands mest sexede kvindelige skuespillerinde. Hun har fået lavet større bryster og er en killing med sovekammerøjne, men det bider ikke på journalisten, der hellere ville lave en reportage om bøvl i parlamentet.
   

  Foruroligende interview

  Imidlertid udvikler interviewet sig i retninger, som ganske kommer bag på dem begge: der bliver både grædt, svedt og kysset - og resultatet er foruroligende, om end sammensvejset forudsigeligt.

  Skumle bagtanker
  Filmen er en lang fabulering over den manglende respekt, der er mellem de to hovedpersoner. De kan ikke udstå hinanden, og alligevel lader de begge som om, de er tiltrukket af hinanden - begge med skumle bagtanker.

  Ansigtstapeter
  Den stationære lejlighedskulisse og de skiftende stemninger på ansigtstapeterne, der udgør filmen fuldt og helt, må siges at være uinteressante. Skuespillet hører måske bedre hjemme i en b-film - og er dette i virkeligheden en b-film? - man kan godt komme i tvivl!

  Eget koncept misforstået
  Theo van Gogh synes oven i købet komplet at have misforstået sit eget koncept om intimitet og tosomhed i firevægsisolationen. Hver gang en spændende eller muligvis vild udvikling er under opsejling, skrues der op for en kikset konglomerisk musak, der er en blanding mellem supermarkedsshopping og billig lounge.
   

  En lille krølle

  For lige at slå en krølle på det med den ’vilde udvikling’: forvent intet. Der er ingen vild udvikling, men filmen vil gerne give sig ud for at være ekstraordinær. Overraskelserne forbliver dog alt andet end vilde.  Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  2003, Holland, Drama, 90 min.

  Dansk titel: Interview
  Instr: Theo van Gogh Prod: Theo van Gogh, Gijs van de Westelaken Manus: Theodor Holman Foto: Thomas Kist Klip: Léon Verkade Mus: Rainer Hensel
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation