State of Play (2009)

  En farverig journalist rodes ind i en kompliceret mordgåde, hvor hans gamle politikerven spiller en central rolle.


  TAKTFAST TÅBELIGT

  En på alle måder uinteressant og overfladisk thriller, sat i scene med nogle af Hollywoods stærkeste kræfter, men af en instruktør uden kunstnerisk ambition. Historien er på det nærmeste komisk skabelonagtig, og filmens fortællestil følger denne linje fuldstændig systematisk.

  Taktfast tåbeligt
  Der er således hverken begivenheder i plottet eller tekniske greb, der kan overraske: Taktfast tåbeligt formes den ene forudsigelige scene efter den anden, og det er meget tæt på pinlighedsgrænsen.
   

  Projektet trak ud

  Castingen er et resultat af en rodet præproduktionsfase, hvor Brad Pitt var langt fremme til dén rolle, som Russell Crowe siden tog. Også en håndfuld forskellige instruktører var på tale, så projektet trak naturligt nok ud.

  Arketypisk
  Plottet behøver egentlig ikke uddybes i forhold til det helt korte listet her under filmens titel. Hvis man forstår det arketypiske i skabelonanvendelse indenfor genren, behøver man ikke mere. Dominerende stemnings-lyddesign og en svulstig filmmusik er på fra start til slut. Et stort projekt af spildte kræfter.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024