And the Moonbeams Kiss the Sea (2008)

  Inspector Lewis og hans trofaste makker må grave blandt universitetets brodne kar i efterforskningen af et par mord langs floden.


  KRIMI MED JORDFORBINDELSE

  Sammenhængende episoder:
  Sæson 1:
  Inspector Lewis: Whom the Gods Would Destroy (2007)
  Inspector Lewis: Old School Ties (2007)
  Inspector Lewis: Expiation (2007)

  Sæson 2:
  Inspector Lewis: And the Moonbeams Kiss the Sea (2008)
  Inspector Lewis: Music to Die For (2008)
  Inspector Lewis: The Great and the Good (2007)

  Denne i mere end én forstand poetisk afsluttede episode af "Inspector Lewis" rummer i selve titlen smukke indfaldsvinkler.
   

  Et dagligt spændingsfelt

  Der er tale om en efterforskning, der kommer ud blandt universitetsprofessorer, hvor ældre britisk digtning er dagligt spændingsfelt. Lewis og hans makker Hathaway efterforsker et par mord, hvor bl.a. et af ofrenes autistiske, kunststuderende venner er en stor hjælp.
   

  Flot britisk krimi

  Hele vejen igennem arbejdet med de mistænkte er digtningen en rød tråd, men de mistænkte er glatte som ål - lige til det sidste. "Lewis" er en beundringsværdig flot britisk krimiserie, der faktisk kan opleves som en regulær forlængelse af Inspector Morse-serien.
   

  Kvaliteterne dyrkes i det nære

  Stilen er den samme. Det er krimi med jordforbindelse, med stof til eftertanke, små og raffinerede personlige dramaer og stærkt spil med indlevelse. Her er langt til et glamourøst produktionsdesign: Kvaliteterne dyrkes i det nære; i spillet, i den gode historie. Formen er historien, ikke alt det udenom.
   

  Udfordrende serie

  Det gør serien skøn og udfordrende, også på et intellektuelt plan, helt i tråd med Morse, der ville have elsket at se sin kollega få sin egen serie.  Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2008, Storbritannien, Krimi, Drama, 100 min.

  Dansk titel: And the Moonbeams Kiss the Sea
  Instr: Dan Reed Prod: Chris Burt Manus: Alan Plater Baseret på: karakterer af Colin Dexter Foto: Paul Bond Klip: Michael Harrowes Mus: Barrington Pheloung