Dinner for Schmucks (2010)

  I et forsøg på at gøre karriere går en mand med til at gøre grin med en sær bekendt til en særlig mobbe-middag, men alt går skævt.


  ÆRLIGE GRIN

  En lille raffineret amerikansk komedie med afstikkere til det hjerteligt platte: "Dinner for Schmucks" leverer ærlige grin til umiddelbar underholdning.
   

  Med til hemmelig fest

  Tim har succes. Han er på vej frem i firmaet, han er tæt på at gifte sig – og kører i Porsche! For at avancere yderligere i firmaet er han dog nødt til at tage med til chefens særlige hemmelige fest. Dette indebærer, at han skal finde en person, som de i fællesskab kan gøre grin med: Helst en ubegavet særling. Selvom det er Tim noget imod, lykkes det ham alligevel – ved et tilfælde – at skaffe en særdeles skæv personlighed: Barry!

   

  Pertentlig hobby

  Barry iklæder døde mus tøj og udstiller dem i sirlige små landskaber, pertentligt og perfekt. Og så er Barry ikke den skarpeste kniv i skuffen, i hvert fald har han svært ved at læse mellem linjerne. Inden den berømte hemmelige middag lykkes det dog Barry på det nærmeste at ødelægge Tims tilværelse. Med alle sine ekstremt kejtede og bøvede handlinger sætter han alt fra Porsche til kæreste på spil, men måske kan han redde Tims karriere alligevel?

  Formildende omstændighed
  Barrys særlige hobby med personificeringen af mus er en formildende omstændighed ved filmens komiske udtryk. Miniatureverdenen udgør i sig selv en fortælling af de mere eventyrlige. Og fordi filmen generelt ikke skaber sig decideret åndssvagt, men i stedet bygger op til nogle få og urkomiske scener, bliver man grebet af det aparte univers. Der er rigeligt med vitaminholdig saft i de mange skæve biroller, men det er klart i parløbet mellem Steve Carell og Paul Rudd, at filmen henter sine største og mest raffinerede grin.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2010, USA, Komedie, 114 min.

  Dansk titel: Dinner for Schmucks
  Instr: Jay Roach Prod: Laurie MacDonald, Walter F. Parkes, Jay Roach Manus: David Guion, Michael Handelman Baseret på: filmen "Le diner de cons" Foto: Jim Denault Klip: Alan Baumgarten, Jon Poll Mus: Theodore Shapiro