My Summer of Love (2004)

  To vidt forskellige unge kvinder opbygger over en sommer et særdeles intimt venskab. Men er det i virkeligheden bygget på en løgn?


  GRUMS UDEN OPKLARING

  Her er vi vidner til en særdeles sammensat film. På den ene side båret af en gudfrygtig kærlighed, på den anden side trykket ned i dyndet af djævelsk konstruerede kvindeintriger. Den jævne og fregnede Mona Lisa længes frygteligt væk fra sit arbejderklasseliv, hvor hendes elskede bror for nyligt har set lyset og er blevet frelst af Gud.

  Intimt venskab
  Ved et tilfælde møder hun overklassepigen Tamsin, der tilsyneladende bærer på en stor sorg. Snart ender pigerne i hinandens arme - og nøgne kroppe - i et mere end intimt venskab med lesbisk overbygning.
   

  Noget er galt...

  Men noget er galt. Hvem er det, der holder hvem for nar? Kan broderen holde fast i sit nye venskab med Gud og Jesus? Kan pigerne holde fast i og kærtegne hinandens hårlokker, eller vil de hellere rive håret af hinanden?

  Grums uden opklaring
  Filmen udvikler sig relativt hurtigt fra det jævnt interessante til det mystificerende, grænsende til den intime idioti. Affærerne glider mere og mere ind i en formidling, der grumser til uden udsigt til opklaring. Af og til er der visuelle fornøjelser i filmens fotografering, hvor særligt vinklingerne på den lille landsby, der ligger i en smuk dal, viser prøver på en vis sans for detaljeblik.

  Utroværdigt forhold
  De to unge kvinder giver sig rigtigt flot i de særprægede hovedroller, men fra første scene er deres ekstreme forskellighed den primære kilde til, at deres ven- og kæresteskab aldrig bliver den mindste smule troværdigt.  Anmeldt i 2012 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2004, Storbritannien, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, 86 min.

  Dansk titel: My Summer of Love
  Instr: Pawel Pawlikowski Prod: Christopher Collins, Tanya Seghatchian Manus: Pawel Pawlikowski, Micheal Wynne Baseret på: roman af Helen Cross Foto: Ryszard Lenczewski Klip: David Charap Mus: Alison Goldfrapp, Will Gregory
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation