Total Recall (2012)

  En fabriksarbejder oplever i en fjern fremtid, at skellet mellem fantasi og virkelighed udviskes, og så er helvede løs.


  HELVEDE ER LØS

  Sammenhængende film
  Total Recall (1990)
  Total Recall (2012)

  Masser af smæk for skillingen i denne kreative nyfortolkning af Philip K. Dicks novelle. Novellen blev allerede i 1990 filmatiseret med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.
   

  Pendler Jorden rundt

  Her i den opdaterede version har vi Colin Farrell i hovedrollen som fabriksarbejderen Douglas Quaid, der hver dag pendler til den anden side af Jorden for at passe sit arbejde - vel at mærke i en fjern og postapokalyptisk fremtid.

  Fantasier skal udleves
  Men det hele er ved at blive ham lidt for kedeligt, så han lader sig friste af firmaet Rekall, der kan tilbyde en form for parallelverden, hvor Quaid kan få lov at udleve sine fantasier. Noget går dog gruelig galt, og snart befinder Quaid sig i et grænseland mellem fantasi og virkelighed, hvor intet tilsyneladende er, hvad det burde være.

  Fyldt til randen
  Fuldstændig fyldt til langt over randen med alle tænkelige stemningsboostende virkemidler udgør "Total Recall" en i bedste fald totalt overrumplende actionoplevelse.

  Dræbende
  Det kan godt være, at virkeligheden overgår fantasien i filmens plot, men fantasien og indpakningen - i form af et kolossalt dræbende lyddesign, en svulstig musik og voldeligt mange special effects - overgår med mange niveauer den smule virkelighed og puls, der måtte ligge gemt et sted under overfladen.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2012, USA, Canada, Science Fiction, Action, Eventyr, 118 min.

  Dansk titel: Total Recall
  Instr: Len Wiseman Prod: Toby Jaffe, Neal H. Moritz Manus: Kurt Wimmer, Mark Bomback Baseret på: filmen "Total recall" fra 1990 Foto: Paul Cameron Klip: Christian Wagner Mus: Harry Gregson-Williams