Win Win (2011)

  En forstadsadvokat med rod i økonomien får en uventet reservesøn, da barnebarnet til en dement klient ikke har noget sted at bo.


  PÅ RETTE KURS

  Hjertelig, munter og bittersød amerikansk dramakomedie, der sætter den midaldrende mands krise på spidsen med en underfundig humor.

  Advokaten Mikes forretning går ikke for godt, men han ønsker ikke, at konen skal kende til de økonomiske problemer.

  Derfor siger han ja til at påtage sig tjansen som værge for en dement klient. Hermed får han en ekstra chek hver måned til at klare de mange udgifter.

  Men der følger snart en uventet ’bonus’ med opgaven, da den demente mands barnebarn pludselig sidder på trappestenen og ikke har noget sted at bo.

  Noget på hjerte
  Drengen viser sig at have noget på hjerte, og endnu bedre bliver det, da han gemmer på et stortalent som bryder og hermed kan føre Mikes amatørbryderhold mod hidtil ukendte højder.

  Smittende livsglæde
  Der er masser af smittende livsglæde og fra hjertet kommende udstråling i en historie, der fører det sure mod det søde i en skøn win win-situation.

  Hverdagssituationer
  Kejtede og pinlige hverdagssituationer lægger ofte bunden for et komisk univers, der aldrig bliver pjattet, men hele tiden har en krog i noget dybere.

  Hermed bliver det stadigt mere tillidsfulde forhold mellem drengen og hans nye ’plejeforældre’ en psykologisk interessant facet.

  Farverigt univers
  Skuespillerne trives i det farverige univers, og man morer sig dejligt i selskab med Paul Giamattis famlende tyksaksadvokat, hans spradebassede ven spillet af Bobby Canavale - samt co-træneren på bryderholdet, spillet af Jeffrey Tambor.

  Og så er der gods i Alex Shaffers præstation som den tavst sammenbidte dreng, der langsomt blødes op.

  Betagende musikløs
  Betagende musikløs i lange perioder som et stjerneeksempel på, at også komiske film ikke behøver søde banjotoner for at sidde lige i skabet.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2011, USA, Drama, Komedie, Sport, Teenagere, 106 min.

  Dansk titel: Win Win
  Instr: Thomas McCarthy Prod: Lisa Maria Falcone, Michael London, Thomas McCarthy, Mary Jane Skalski Manus: Thomas McCarthy Foto: Oliver Bokelberg Klip: Tom McArdle Mus: Lyle Workman