Paradies: Hoffnung (2013)

  En overvægtig teenager deltager med ligesindede i et omfattende vægttabsprogram i kamp med pubertetens øvrige udfordringer.


  OVERVÆGTENS ÆSTETIK

  Sammenhængende film:
  Paradies: Liebe (2012)
  Paradies: Glaube (2012)
  Paradies: Hoffnung (2013)

  Tredje kapitel i Ulrich Seidls ’Paradis-trilogi’ er et fornemt afstemt billede på pubertetens udfordringer, klædt i overvægtens æstetik. 13-årige Melanie er overvægtig og netop sammen med en række jævnaldrende ankommet til en institution, der skal hjælpe med et vægttab.

  En farlig leg
  Gennem disciplin og masser af motion skal kiloene rasle af. Melanie er dog mere optaget af en spirende forelskelse i institutionens ældre læge, og en farlig leg med seksuelle undertoner udspiller sig mellem dem.

  Knivskapt & nøgternt
  I Seidls karakteristisk minimalistiske filmsprog - inklusiv musikløs ærlighed - står den pubertære fedme knivskarpt og nøgternt. De mange udfordringer for de overvægtige børn vokser sammen med enkelheden, og budskabet har en markant eftersmag.

  Bløde lysindfald
  Det institutionelle ’ungdomsfængsel’ spiller en stor rolle med de bløde lysindfald og bombastiske betonflader: straffen for at være fed er ikke mild!

  Farefuld flirt
  Filmens mest bevægende historie er den farefulde flirt mellem 13-årige Melanie og den ældre huslæge. Deres kredsen om hinanden og utvivlsomt gensidige tiltrækning indfanger Seidl til perfektion.

  Betændt drama
  Her er det naturligvis værd at fremhæve, at netop Melanie og lægen spilles med dyb indlevelse i det betændte drama af hhv. Melanie Lenz og Joseph Lorenz.

  Håbet er lysegrønt
  At håbet er lysegrønt og i tråd med dette tredje kapitels titel må fødes ud af Melanies modning mellem vægttabets og seksualitetens hormonelle udladninger.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2013, Østrig, Frankrig, Tyskland, Drama, Teenagere, 113 min.

  Dansk titel: Paradis: Håb
  Instr: Ulrich Seidl Prod: Ulrich Seidl Manus: Ulrich Seidl, Veronika Franz Foto: Edward Lachman, Wolfgang Thaler Klip: Christof Schertenleib
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • BD-N - Bedste ikke-amerikanske film