Hjemve (2007)

  En nøgen mand er set på den lokale rådhusplads, og den lille by er på den anden ende i evige mistanker og frustrationer.


  KOLLEKTIVT KAOS

  Mellem sine internationale gennembrud vendte Lone Scherfig tilbage til Danmark med denne sart melankolske komedie om kærlighed og afsavn i et lille samfund.
   

  På den anden ende

  Det er historien om en mindre by, der er på den anden ende efter at en nøgen mand angiveligt er set vandre omkring på rådhuspladsen. En anonym rådgivningslinje skal få borgerne til at åbne for posen - og måske i sidste ende finde den hemmelighedsfulde blotter.

  Begær & afsavn
  Dette lidt tynde plot er den røde tråd i en film, der kredser om kærlighed, begær og afsavn i forskellige aparte personer - fra den ignorante kommunaldame over den liderlige fiduskunstner til den snart frigjorte sekterisk religiøse kvinde. Det kommer der i sagens natur en række spøjse scener med ligeså underfundige replikker ud af, og hér spiller det følte skuespil en afgørende rolle.

  Melokomedie
  Men ud over det forventeligt melokomiske kommer "Hjemve" ikke; hertil er det farverige persongalleri og den provinsielle humor for genkendelig i en dansk genrekontekst.

  Herligt spil
  Blandt skuespillerne brænder særligt Lars Kaalunds humane apoteker, Peter Hesse Overgaards gennemført slibrige kunstnertype og Mia Lyhnes dumkvikke tøjekspedient igennem. Men også Bodil Jørgensen rammer dagen - det gør hun jo som oftest - i rollen som den svært glade og negligeret kunstneriske kommunaldame, Myrtle. I et elegant billedsprog indfanges en række fine stemninger. Musikken holder sig som oftest behageligt i baggrunden.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024