The Rocky Horror Picture Show (1975)

  Et nygift par havarerer og søger ly i et nærliggende hus. Her venter dem en oplevelse, de ikke kunne have forudse.


  SKRÅL OG FARVESTRÅL

  En vaskeægte kult-rockmusical, der dén dag i dag fortsætter med at vinde (og genvinde) hjerter for sin insisterende skingre stil, der ikke viger tilbage for nogen fordomme eller skævheder.

   

  Knaldrøde læber og blottet tangatrusse

  Da et nygift par havarerer og søger ly i et nærliggende hus, venter der dem sindsoprivende oplevelser. Her bor nemlig den eksperimenterende mand i dametøj, dr. Frank-N-Furter, der funkler med sine knaldrøde læber og rouge – og blottet tangatrusse med påhæftet lingeri.

   

  Gang i den døgnet rundt

  Hos dr. Frank-N-Furter er der gang i den døgnet rundt, og som videnskabsmand evner han oven i købet at gøre egne fantastier til virkelighed, bl.a. ved at skabe en yderst veldrejet mandsperson, som han kalder Rocky.

   

  Sprødt koreograferet

  Et andet særkende hjemme hos dr. Frank-N-Furter er, at han selv og alle vennerne oftest bryder ud i (rock)sang, når de skal dele deres ups and downs med filmens publikum. Ja, faktisk udgør størstedelen af handlingen sprødt koreograferede (og hvinende regnbue/homofilt funderede) sangnumre.

   

  Habil kultstatus

  Dét i sig selv fordrer i dén grad en rock- og pangefarveglad modtager, men det er ikke svært at sætte sig ind i, hvorfor filmen har opnået den ret så habile kultstatus. Der er nemlig rigtig mange derude, der eeelsker lidt go' rock tilsat ultimativ regnbuefrihed.

   

  Skrålende farvestrål

  Den mere rock- og musicalsarte tilskuer vil have det strammere med "The Rocky Horror Picture Show" og de alenlange sangnumre, der oftest agerer fyldstof uden mål og med. Men anerkendelsen for de skrålende farvestrål skal ikke skjules – Jim Sharmans iscenesættelse er simplethen for kreativ, idérig og skæv til at retfærdiggøre andet.  Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1975, Storbritannien, Komedie, Gyser, Musical, Homoseksuelt tema, Biler på film, 100 min.

  Dansk titel: The Rocky Horror Picture Show
  Instr: Jim Sharman Prod: Michael White Manus: Richard O'Brien, Jim Sharman (screenplay) Baseret på: musical-manus af Richard O'Brien Foto: Peter Suschitzky Klip: Graeme Clifford