Black Moon Rising (1986)

    En tjekket tyv hyres til at skaffe nogle afslørende bånd fra en korrupt virksomhed. Men talrige forviklinger støder til.


    GLATTE FORVIKLINGER

    Smidig actionthriller, der lukrerer på sit herlige tempo og en energisk præstation af Tommy Lee Jones. Han er den professionelle tyv Quint, der kommer på en mission fuld af farefulde twists and turns.

     

    I al hast

    I første omgang skal han "bare" skaffe sig adgang til en topsikret virksomhed og stjæle nogle yderst afslørende bånd. Men da Quint i al hast er nødt til at gemme båndene det først mulige sted, triller de væk i bagsmækken på en futuristisk konceptbil.

     

    Han ved for meget...

    Nu ved Quint for meget og er jaget vildt. Heldigvis har han styr på, hvor bilen befinder sig, og han får hjælp af Linda Hamiltons velklippede og djærve blondine Nina, der heller ikke er bleg for et par ture på skibsbriksen med Quint.

     

    God underholdning

    "Black Moon Rising" er egentlig bare god underholdning og ikke så meget mere. For der er samtidig ingen tvivl om, at Harley Cokeliss' iscenesættelse lader en hel del tilbage at ønske. Primært i sammenhængskraften, der flere steder er ikke-tilstedeværende.

     

    Vaks hybridbil

    Typegalleriet er gennemgribende forudsigeligt, og musikken af Lalo Schifrin spartlet ud over det meste af handlingen – ret atypiske toner i hans filmografi og absolut ikke blandt de ikoniske. Bilentusiasten vil more sig over den vakse midtfirser-"hybridbil", der både har summende elmotor... og praktisk raketmotor efter behov.



    Anmeldt i 2024 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1986, USA, Action, Krimi, Thriller, Biler på film, 100 min.

    Dansk titel: Væk på 10 sekunder
    Instr: Harley Cokeliss Prod: Douglas Curtis, Joel B. Michaels Manus: John Carpenter, Desmond Nakano, William Gray Foto: Misha Suslov Klip: Todd C. Ramsay Mus: Lalo Schifrin