L' enfant d'en haut (2012)

  En dreng strejfer omkring blandt de rige skigæster i bjergene og stjæler deres ski for at tjene lidt til sin usle og ensomme tilværelse i dalen.


  HØJDEPUNKTSOPLEVELSER

  +  PLUS: indlevelse | ro | meget lidt musik | locations

  -MINUS:

   

  Dramatisk og samtidig jordbundet film i et børneperspektiv, næsten udelukkende med højdepunktsoplevelser affødt af de helt rigtige narrative valg.
   

  Strejfer omkring

  Drengen Simon bor i et betonhøjhus for foden af de schweiziske alper sammen med en ung kvinde, han kalder sin søster. Hver dag strejfer Simon omkring på pisterne i bjergene, på evig jagt efter dyre ski og andet lækkert gods, som han kan stjæle og sælge til spotpris.

  Vanskeligt forhold
  Denne nomadetilværelse har han ført længe og problemløst. Vanskelighederne opstår som regel, når han skal være sammen med sin søster. De har aldrig kunnet finde ud af det med hinanden, og det hjertelige gennembrud udebliver. Så i virkeligheden har Simon det bedst i højderne, hvor han som hovedregel kan sno sig med sin drengecharme, når han er "på arbejde".

  En film i balance
  Det er en film i balance. Skuespillet er følt og velinstrueret i et vanskeligt set up omkring latent, uløselig svigt. Det naturligt bjergtagende i de imponerende alper spiller ikke nogen glansbilledrolle. Snarere er det en hverdagskulisse for en trængt dreng, der sidst på dagen alligevel altid ender i den trøstesløse betonblok.

  Med dyb indlevelse
  Historien fortælles letløbende og med dyb indlevelse i de store følelsesmæssige dramaer, der udspiller sig bag Simons tyveknægts-professionalisme. Og musik er der ikke meget af. I et fantastisk virkningsfuldt fravalg står det fine drama alene i sin enkle skønhed med rolige pulsslag.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2022

  Fakta om filmen

  2012, Schweiz, Drama, Krimi, Coming of Age, Børn på film, Teenagere, 97 min.

  Dansk titel: Drengen fra bjerget
  Instr: Ursula Meier Prod: Ruth Waldburger Manus: Antoine Jaccoud, Ursula Meier, Gilles Taurand Foto: Agnès Godard Klip: Nelly Quettier Mus: John Parish
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation
  Priser
  • BERLIN - Silver Berlin Bear
  • BERLIN-N - Golden Berlin Bear-nominering
  • BUSTER - Best Buster Award (Beste skuespiller: Klein)
  • BUSTER - Best Buster Award (Beste instruktør)