The Punisher (1989)

  En hævntørstig eksbetjent har talrige øje-for-øje-mord på samvittigheden, og det ser ikke ud til, at han lader sig stoppe af nogen.


  RÅ DUMHED

  Forventeligt fladpandet actionbrag med altid ordknappe og veltrænede Dolph Lundgren i den bærende hovedrolle som en hævntørstig eksbetjent, der i folkemunde går under tilnavnet "The Punisher".

  I hjelmløs fart
  Med hemmelig base i storbyens kloak og herfra i høj og hjelmløs fart på potent motorcykel sætter han en stopper for alle de udskud, der ifølge ham ikke bør leve. Hermed er han en slags Bat- eller Spiderman, blot uden overnaturlige evner - men i stedet særdeles ferm med knive, sakse og alle former for guns.

  Billig mono
  Dialogen er decideret latterlig, lyden er væmmeligt dårligt synkroniseret og i øvrigt billig mono for en film fra 1989. Skuespillet er... ja - sine steder ikke eksisterende.

  Dumsmart velsmurt
  Men med udgangspunkt i det frivilligt ubehjælpsomme set up udgør "The Punisher" halvanden times dumsmart velsmurt action, højtbelagt med usandsynlighedens remoulade.

  Kitsch
  Baseret på Marvels tegneserie er der ikke langt imellem slam dunks i udvekslinger af knytnæver og knivkast. Man kan kapere mere end forventeligt i den billigt og komisk udseende film, der lever højt på sin gennemsnitlige og kitschede action.  Anmeldt i 2013 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, Australien, USA, Action, Krimi, 89 min.

  Dansk titel: The Punisher
  Instr: Mark Goldblatt Prod: Robert Mark Kamen Manus: Boaz Yakin Baseret på: Marvel-tegneserie Foto: Ian Baker Klip: Tim Wellburn Mus: Dennis Dreith