Castle Freak (1995)

    En knust kernefamilie ankommer til Italien, hvor de uventet har arvet et slot. Men slottet er vist ikke helt ubeboet...


    I EN SLOTSKÆLDER SORT SOM KUL...

    Stuart Gordon, der instruerede så særegne film som zombiegyser-komedien Re-Animator (1985) og fængselskrimien Fortress (1992) satte her en historie af altid skæve H.P. Lovecraft i svingninger.

     

    Alt andet end forudsigeligt

    "Castle Freak" er titlen på denne alt andet end forudsigelige mærkværdighed af en direkte-til-video-gyser. Skudt på 35mm og oprindeligt tiltænkt biografdistribution er den aparte film bestemt ikke uden kvaliteter.

     

    Ufrivilligt amputeret familie

    Den ufrivilligt amputerede familien Reilly ankommer fra USA til det italienske slot, som familiefar John uventet har arvet. Der er i dén grad rod i privatlivet, og at datteren Rebecca er blind gør ikke turene rundt i det enorme slot mindre farlige.

     

    Et forpint monster

    Snart står det klart, at de ikke er alene på slottet. Da Rebeccas skærpede sanser får hende ned i de fugtigklamme kældre under slottet, viser det sig, at her befinder sig et nøgent og forpint monster, der bærer på sin helt egen historie, der tilmed trækker tråde ind i familien Reilly.

     

    Smæk for skillingen

    Ikke alle facetter ved fortællestilen er lige kønne, og det tager lidt tid, før det fantastiske drama begynder at bide fra sig. Men da først monsterhistorien for alvor bliver den herskende, er der virkelig smæk for skillingen, så underkæben decideret tabes.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1995, USA, Gyser, Mystik, 90 min.

    Dansk titel: Castle Freak
    Instr: Stuart Gordon Prod: Maurizio Maggi Manus: Stuart Gordon, Dennis Paoli Baseret på: historien "The Outsider" af H.P. Lovecraft Foto: Mario Vulpiani Klip: Bert Glatstein Mus: Richard Band