Like Minds (2006)

    En retspsykolog skal forsøge at afgøre, om 17-årige Alex har slået sin jævnaldrende kostskolekammerat ihjel.


    MYSTIK, DER BREDER SIG

    Temmelig effen australsk/britisk krimi, der sætter mystikken i højsædet på en flot og inciterende kostskolebaggrund. "Like Minds" blev Eddie Redmaynes filmdebut som 24-årig, og i rollen som 17-årige Alex Forbes finder han ind til noget af det helt rigtige.

     

    Rebelsk anderledes

    Han er rektorens rebelsk anderledes søn på en traditionsbundet og regelret kostskole for unge mænd. Da Alex mod sin vilje skal til at dele værelse med "den tavse mystiker" Nigel, der bl.a. parterer døde dyr på skrivebordet, begynder frustrationerne at hobe sig op.

     

    Flere lig i lasten

    Alt dette får vi serveret i lange tilbageblik. Det hele starter med, at Nigel findes død, og at Alex er anholdt til forhør hos politiet, der har hyret en retspsykolog til at hjælpe sig. Men Alex er bestemt ikke let at blive klog på – og han (eller er det Nigel?) har flere lig i lasten...

     

    På ingen måde forudsigelig

    "Like Minds" lykkes ret overbevisende med at vække seriemorder-uhyggen til live på en særdeles ung baggrund – uden at være hverken stemningsmæssigt udspartlende eller på nogen måde forudsigelig.

     

    Overladt til den indre detektiv

    Reelt er det meste overladt til tilskuerens egen indre detektiv – havde det ikke været for Carlo Giaccos alt for overanvendte og forudindtagede underlægningsmusik.

     

    Glimrende modspil

    Redmayne får glimrende modspil fra Tom Sturridge i rollen som den jævnaldrende Nigel Colbie. I de mere voksne roller forfaldes der ret meget til standard-levering af arketypiske politi- og kostskoletyper.



    Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, Australien, Krimi, Mystik, Gyser, Seriemordere, Teenagere, Tog på film, 110 min.

    Dansk titel: Like Minds
    Instr: Gregory Read Prod: Carol Hughes, Jonathan Shteinman, Piers Tempest Manus: Gregory Read Foto: Nigel Bluck Klip: Mark Warner Mus: Carlo Giacco