Nascondino (2021)

    Antoni er ti år gammel i Napolis spanske kvarter og i fare for at følge i sin far og bedstefars fodspor ind i fængslet.


    PARTIEL IDENTIFIKATION

    Antoni er ti år gammel i Napolis spanske kvarter og i fare for at følge i sin far og bedstefars fodspor ind i fængslet. Hans bedstemor vil gå langt for at få ham i en anden retning, men i et miljø, hvor alt ser ud til at pege i retning af en kriminel løbebane, er dét lettere sagt end gjort.

     

    Ambitiøst forehavende

    Victoria Fiore instruktørdebuterer med et på mange måder grundigt og troværdigt dokumentarisk nutidsportræt af en drengeskæbne i fare for at falde i arvens dybe hul. Filmet over fire år burde ingen sten for så vidt være uvendt, men ”Hide and Seek” lykkes alligevel kun delvist i sit ambitiøse forehavende.

     

    Fluen-på-væggen-stil

    Fluen-på-væggen-stilen er udtalt, men autenticiteten og intimiteten er desværre kun sjældent rigtig fremtrædende. Enkelte øjeblikke stråler, når Antoni og hans venner fanges i en snak om livets små og store spørgsmål, uden at den ellers ekstremt dominerende musik brager ud over det hele.

     

    Smukke Napoli-locations

    Der kunne have været langt mere nærvær og udstråling, hvis Victoria Fiore havde dyrket nærbilledet og (drenge)psykologien i højere grad. Ganske vist er der masser af kraft og visuel styrke i de smukke loactions af Napoli og omegn, men identifikationen bliver aldrig andet end partiel.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2021, Italien, Dokumentar, Børn på film, Coming of Age, 85 min.

    Dansk titel: Hide and Seek
    Instr: Victoria Fiore Prod: Aleksandra Bilic, Jennifer Corcoran Foto: Alfredo de Juan Klip: Adelina Bichis Mus: CJ Mirra
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • CPH - DOX:Award-nominering