Amityville Horror: The Evil Escapes (1989)

  Dæmoniske kræfter finder vej ind i en standerlampe. Da denne foræres som hadegave, bliver det den nye ejer og hendes familie, der får "glæde" af dæmonerne.


  HADEGAVE MED BISMAG

  Sammenhængende film:

  The Amityville Horror (1979)

  Amityville II: The Possession (1982)

  Amityville 3-D (1983)

  Amityville Horror: The Evil Escapes (1989)

  The Amityville Curse (1990)

  Amityville 1992: It's About Time (1992)

   

  Et nærmest hysterisk tyndt manus ligger til grund for denne første tv-film i den langstrakte "Amityville"-gyserfilmserie. I denne fjerde film spiller en hadegave hovedrollen! En helt ufattelig grim standerlampe, der mest af alt ligner et fugleskræmsel, er nemlig besat af onde ånder, og ved et tilfælde går det ud over en familie, hvor bedstemor netop har fået tilsendt lampen... som hadegave fra sin skælmske søster. Da først ånderne rigtig får tag i lampen, er der ingen grænser for, hvor galt det kan gå, og det kræver en ekstraordinært snarrådig præst at få lampen på omlasteren – i overført betydning.

   

  "Kreativ" videredigtning

  Det kan man da kalde en "kreativ" videredigtning på Amityville-sagaen. Det positive i denne ynk er, at tv-filmen faktisk slipper af sted sit forehavende uden at havne helt og aldeles under gulvniveau. Det sørger en fin, letløbende grundhistorie for – altså alt det, der ikke vedrører lampen og dens mystiske liv.

   

  Skinger håbløshed

  Hermed ikke sagt, at hverken idé, set up, teknik eller præstationer decideret funkler, men underholdningen er sikret helt i mål, hvor en tigerstribet kat i øvrigt spiller hovedrollen. Musikken af Rick Conrad er helt ubegribeligt grim i al sin computerskabte skingre håbløshed. Ligesom i de øvrige film i serien ligger meget af skuespillertyngden i præsterollerne. Den søde familie, som det hele går ud over, er mest af alt ufrivilligt komisk og stift indstuderet.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1989, USA, Gyser, Thriller, Teenagere, Børn på film, Fantasi, 95 min.

  Dansk titel: Amityville Horror: The Evil Escapes
  Instr: Sandor Stern Prod: Barry Bernardi Manus: Sandor Stern Baseret på: bog af John G. Jones Foto: Tom Richmond Klip: Skip Schoolnik Mus: Rick Conrad