The Amityville Curse (1990)

  Da fem venner slår sig ned i et forladt hus, får de mere, end de har bedt om. Huset er nemlig besat af onde ånder, der manifesterer sig på alle mulige måder.


  ONDSKABENS BOLIG #5

  Sammenhængende film:

  The Amityville Horror (1979)

  Amityville II: The Possession (1982)

  Amityville 3-D (1983)

  Amityville Horror: The Evil Escapes (1989)

  The Amityville Curse (1990)

  Amityville 1992: It's About Time (1992)

   

  Man skal aldrig dømme en direkte-til-video-5'er ude, end ikke selvom den på alle mulige måder skriger til himlen af ubehjælpsomhed. I tilfældet "The Amityville Curse" er det hele faktisk ikke fuldstændig håbløst, og om ikke andet er underholdningsværdien sikret gennem sammenhængs-"kraften" med de øvrige film i serien.

   

  Yderst billigt udseende

  Indrømmet, det er lidt fesent, at det ikoniske hus med de to onde øjne pludselig er skiftet ud med en tilfældig villa, som vi i parentes bemærket stort set ikke ser udefra. I det hele taget er denne 5'er en udpræget kulissefilm, og i mange sekvenser en yderst billigt udseende en af slagsen.

   

  Uventet lidt musik

  Positivt er det omvendt, at her er markant mindre underlægningsmusik, end vi er blevet vænnet til. Faktisk er der flere sekvenser, hvor det er muligt selv at stykke en stemning sammen på baggrund af det visuelle – og det var nok ikke lige, hvad man havde ventet sig af billig videofilm fra 1990.

   

  Hovedrystende ind- og udviklinger

  Skuespillet er ikke ringe, og det lykkes tilmed ensemblet at klemme en smule juice ud af den tåbelige dialog og de tilsvarende hovedrystende ind- og udviklinger. Faktisk er 5'eren en lillebitte smule bedre end 4'eren, der var stiv og opstillet i langt de fleste facetter. Men det er så lidt, at det ikke kan måles i bedømmelsen.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1990, Canada, Gyser, Thriller, Fantasi, Dyr på film, 91 min.

  Dansk titel: The Amityville Curse
  Instr: Tom Berry Prod: Franco Battista, Michael Krueger Manus: Michael Krueger, Doug Olson Baseret på: bog af Hans Holzer Foto: Rodney Gibbons Klip: Franco Battista Mus: Milan Kymlicka