My Bodyguard (1980)

  En teenagedreng er træt af at blive mobbet af de seje drenge og hyrer en "bodyguard". Men så gør plageånden det samme...


  VELMENT DEBUT

  Skuespilleren Tony Bill spillefilmsdebuterede her som instruktør. "My Bodyguard" er velment teenage-socialrealisme, der dog i dag nok er mest interessant, fordi den flasher debut eller helt tidlige roller for blandt andre Adam Baldwin, Matt Dillon og Joan Cusack.

   

  Klinger hult

  I hvert fald klinger de bittersøde begivenheder i dag noget hult, er præget af alt for meget fyldstof og bider i det hele taget ikke fra sig. Sødmen, der er tilbage, ligger i bare at betragte de helt unge mænd og kvinder, som de famler efter et ståsted i livet.

   

  De seje drenge

  Og det er særligt Adam Baldwins Linderman, der kredses om. Krøltoppen vil egentlig bare gerne passe sig selv og sine interesser, men det sørger Matt Dillons smørhårs- og tanktop-type, Moody, for at forhindre. Linderman engagerer derfor en af de sejere drenge som en slags bodyguard, men det har Moody et modsvar på: En endnu mere korporlig bodyguard!

   

  Svær at knuselske

  Hyldet i Dave Grusins malplacerede sukkersøde underlægningsmusik og i en fortællestil, der springer langt mere, end den fokuserer, er "My Bodyguard" svær at knuselske – andet end for sit ungeengagement og nogle fascinerende tidlige optrædener for senere stjerner.  Anmeldt i 2023 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1980, USA, Drama, Komedie, Familie, Teenagere, Coming of Age, 96 min.

  Dansk titel: Mig og min bodyguard
  Instr: Tony Bill Prod: Don Devlin Manus: Alan Ormsby Foto: Michael D. Margulies Klip: Stu Linder Mus: Dave Grusin