The Count of Monte Cristo (2002)

  En uskyldig mand fængsles af en jaloux ven. År senere lykkes det ham at flygte og udtænke den perfekte hævn.


  STRØMLINET EPIK

  Filmatiseringer af Alexandre Dumas' roman:

  Le comte de Monte Cristo (1998)

  The Count of Monte Cristo (2002)

   

  Læg alle tiders eventyrlige klassiske roman i hænderne på store-armbevægelser-instruktør Kevin Reynolds (det er ham med Robin Hood: Prince of Thieves (1991) og Waterworld (1995)) – så har du næsten med garanti en hæsblæsende og strømlinet fortolkning... Og ganske rigtigt!

   

  Ekstremt bekostet

  Det er en ekstremt bekostet storfilm, men uden at være helt overbevisende. Kulisserne er talrige, den historiske nøjagtighed tilstræbt, men mange af sekvenserne emmer af det "til perfektion" opstillede, og identifikationen (og troværdigheden) udebliver.

   

  Den medrivende fortælling holder

  Det bedste ved filmoplevelsen er bare Dumas' medrivende fortælling, som selv ikke en filmfotograf på kreativt frøperspektivs-overarbejde eller en nærved konstant bragende musikunderlægning helt kan undergrave.

   

  Jaloux mænd

  Sekvenserne i den koldklamme fængselscelle har lidt af det rigtige over sig – og vinder lidt charme, da Richard Harris træder ind i billedet – i en af de allersidste roller. Til gengæld er de mange æres- og retfærdigheds-kampe mellem jaloux mænd glansbillede-agtige i al deres pomp og pragt.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024