Le comte de Monte Cristo (1998)

  Efter at have været uretfærdigt fængslet i dekader bryder en mand ud med plan om at opnå hævn.


  FLOT DUMAS-FILMATISERING

  Filmatiseringer af Alexandre Dumas' roman:

  Le comte de Monte Cristo (1998)

  The Count of Monte Cristo (2002)

   

  I en smuk og troværdig scenografi og med et følt skuespil, er "Le comte de Monte Cristo" en dejligt underholdende og fascinerende tv-miniserie i otte afsnit à tre kvarters varighed.

  Dominerende Depardieu
  Man kan roligt sige, at Gerard Depardieu fylder produktionen ud. Ikke alene spiller han fire forskellige roller, det er også disse roller og grundpersonen Edmond Dantès, som serien næsten udelukkende beskæftiger sig med. De mange folk i kulissen er dog ikke helt bortvisket, mest fordi spillet er farverigt i talrige nuancer.

  Hævngerrighed
  Serien er baseret på Alexandre Dumas' klassiske roman af samme navn - historien om den uretfærdigt fængslede Edmond Dantès, som mirakuløst undslipper fængselsborgen og finder vejen til en skjult skat. Herefter sætter han alle kræfter ind på at få hævn, vel at mærke på den mest (tidsudtrækkende) raffinerede måde.

  Overvældende persongalleri
  Persongalleriet i serien er overvældende. Det kan blive for indviklet af holde styr på de mange mennesker. Tidsbilledet er til gengæld noget nær perfekt ramt, og en meget delikat fotografering krydret med virkelig original filmmusik af Bruno Coulais gør "Le comte de Monte Cristo" til en absolut seværdig tv-serie, hvor spændingen fastholdes til sidste scene.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1998, Frankrig, Eventyr, Drama, Romantik, Historie, Fængselsfilm, 400 min.

  Dansk titel: Greven af Monte Cristo (tvs)
  Instr: Josée Dayan Prod: Jean-Pierre Guérin Manus: Didier Decoin Baseret på: roman af Alexandre Dumas Foto: Willy Stassen Klip: Pauline Caralis, Dominique Roy, Marie-Josèphe Yoyotte Mus: Bruno Coulais