Baxter! (1973)

  Den forsømte dreng Roger har mere på hjerte, end verden omkring ham kan opsluge. Og så har han problemer med at udtale bogstavet "r".


  DRENGEKVALER

  Desværre drukner dette velmente coming of age-drama i egne alt for store armbevægelser og tilsvarende ambitioner. Den søde historie om den unge teenager Roger Baxter falder derfor uforløst og gumpetungt ud.

   

  Problemer på hjemme- og skolefronten

  Roger har både problemer på hjemme- og skolefronten. Hjemme, fordi de gamle er blevet skilt, og knægten er ikke i høj kurs hos hverken den ene eller den anden selvoptagede forælder. I skolen, fordi Roger ikke kan udtale bogstavet "r", der ofter bliver til "w", ikke mindst når han skal udtale sit eget navn.

   

  Et sæt reserveforældre

  Ved et tilfælde finder han et sæt reserveforældre i et meget rummeligt par i nabolaget ved sin mor. De tager sig kærligt af knægten, men spørgsmålet er, om det er nok til at redde et forsømt hjerte i tide.

   

  Naturlig charme

  Unge Scott Jacobys naturlige charme løfter drengedramatikken et pænt nøk, men selv lynende øjne og masser af entusiasme kan ikke stille meget op over for den alt andet lige slatne filmatisering af Kin Platts roman.

   

  Mærkværdigt umotiveret

  Der kommer ikke meget troværdig juice ud af den saftpresser, som instruktør Lionel Jeffries kører herlighederne igennem, og der springes uklædeligt og mærkværdigt umotiveret rundt i øst og vest. Samtidig udgør den sødladne underlægning en ørebæ i store dele af de 100 minutter.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1973, Storbritannien, Drama, Teenagere, Coming of Age, 100 min.

  Dansk titel: Baxter!
  Instr: Lionel Jeffries Prod: Arthur Lewis Manus: Reginald Rose Baseret på: romanen "The Boy Who Could Make Himself Disappear" af Kin Platt Foto: Geoffrey Unsworth Klip: Teddy Darvas Mus: Michael J. Lewis