Majoren (1998)

  Efter en hård tid i Bosnien vender en major og hans FN-soldater hjem til Danmark. Men traumerne er for store, og det slår klik for en ung mand.


  KLICHÉMÆTTET OVERDRAMATIK

  Ole Roos har her iscenesat en overdramatisk, Hollywood-inspireret krigstraume-tv-film, der bliver mere og mere hektisk, for hvert minut der går.
   

  Hjem til Danmark

  Major Møller og hans unge FN-soldater er vendt hjem til Danmark efter en lang periode i Bosnien. Møllers højre hånd, den unge Henrik, bliver hentet af sine forældre, men er i dårligt humør.

  Går amok
  Soldaterne holder en hidsig fest, der kammer over i et vildt hærværksorgie og næsten også mord. Men hvad værre er, så er Henrik gået amok og truer gud og hver mand i lokalområdet med sit gevær.

  Desperat soldat
  Nu står major Møller i pløre til fingerspidserne: Han må hjælpe den desperate Henrik, før den karriere-frem-for-medmenneskelighed-iskolde oberst, Thiede, og hans stab af selvhøjtidelige politifolk får gjort det af med den unge soldat. Samtidig hænger Møllers ægteskab i en tynd tråd, da konen, Jill, har svært ved at se det morsomme i sin mands indædte aktion.

  Overskruet
  Filmen er meget overskruet og ujævnt spillet. Tv- og militær-klichéer står i kø for at afløse hinanden, så intrigerne slår gnister. Men altså uden at påvirke tilskueren positivt,.

  Malplaceret
  Ib Glindemanns synthersizermusik synes noget malplaceret.   Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024