Bad Santa (2003)

  En alkoholiseret, kriminel mand tjener lidt håndører som julemand i storcentre, mens han planlægger at rende med omsætningen.


  DÅRLIG KARMA

  Idéen er god, eksekveringen mindre funklende: En mand, der hader børn - og i øvrigt er både alkoholiseret og komplet ligeglad med sin fremtoning - tjener lidt håndører som julemand i storcentre, mens hans virkelige dagsorden er at rende med omsætningen efter lukketid.


  Oplagte absurditeter
  "Bad Santa" kunne have udnyttet de mange yderst oplagte absurditeter langt bedre. Man kunne med fordel have smurt tykkere på det udprægede børnehad, som julemanden lægger for dagen.

  Komisk partnerskab
  Vægten er imidlertid mere på det umiddelbart komiske partnerskab mellem den bøvsende og plørefulde julemand, der tisser i bukserne, mens han har snotunger på skødet, og den lille dværge-makker, der sørger for at få børnene i stemning.

  Dårlig karma
  Filmen havde været en større succes, hvis den dårlige karma havde haft en stærkere udstråling. Det er oplagt at spille på den, og Billy Bob Thornton har formatet i den usympatiske hovedrolle.

  Alternativ juleunderholdning
  Som alternativ juleunderholdning er "Bad Santa" dog ikke ueffen, og i de bedste scener, hvor timingen er helt vidunderlig, sidder man netop med julelys i øjnene.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2023

  Fakta om filmen

  2003, USA, Komedie, Krimi, Børn på film, 91 min.

  Dansk titel: Bad Santa
  Instr: Terry Zwigoff Prod: Sarah Aubrey, John Cameron, Bob Weinstein Manus: Glenn Ficarra, John Requa Foto: Jamie Anderson Klip: Robert Hoffman Mus: David Kitay
  Priser
  • GG-N - Bedste skuespiller (Thornton)