Mind Over Mayhem (1974)

  For at dække over sin søns snyd med en stor afhandling, slår en professor et vidne ihjel, og det bliver en sag for kriminalbetjent Columbo.


  COLUMBO I MODERNE OMGIVELSER

  En mordsag fører kriminalbetjent Columbo tæt på en meget avanceret computer med tilhørende selvtænkende robot. Begge dele fylder det meste af en fabrikshal og forekommer ret komisk i dag.

  Nymodens teknologi
  Columbo har ikke meget forstand på den nymodens teknologi, der omgiver ham i opklaringsarbejdet. Han holder fokus på sin hovedmistænkte, professoren Marshall Cahill, der har myrdet en anden professor, fordi han kendte til pikante oplysninger i en sag om snyd, som Cahills søn har udført i forbindelse med en afhandling. Columbo må helt frem til episodens klimaks, før han finder midlet, der kan få morderen til at tilstå.

  Plastisk & uvirkeligt
  Episoden hører ikke til blandt de bedste, blandt andet på grund af den klodsede kulisse, der forekommer ualmindeligt plastisk og uvirkelig.

  Halvhjertet modspil
  Peter Falk får kun halvhjertet modspil fra sin skurk, og episoden hæmmes dermed af stilstand. Humoren er også i nogen grad lagt på hylden, så klichéerne fremstår mere stive, end vi er vant til fra mere veloplagte episoder.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2020

  Fakta om filmen

  1974, USA, Krimi, Drama, Columbo, 72 min.

  Dansk titel: Det er tanken, der tæller
  Instr: Alf Kjellin Manus: Steven Bocho, Dean Hargrove Baseret på: historie af Robert Specht Foto: William Cronjager Klip: Ronald LaVine Mus: Dick DeBenedictis