Men in Black (1997)

  To tophemmelige agenter har til opgave at bekæmpe fremmed liv på Jorden.


  MORSOMME DETALJER

  Sammenhængende film:
  Men in Black (1997)
  Men in Black II (2002)

  Mændene går i sort tøj i denne farverige og festlige science fiction-komedie af Barry Sonnenfeld. Det er de mange geniale detaljer, der højner filmen - og de imponerende visuelle effekter, skønt man har set dem før.
   

  Total-top-ultra-hemmeligt

  Storbystrisseren Jay ansættes som total-top-ultra-hemmelig agent i et udefinerbart FBI-lignende foretagende, der har til opgave at bekæmpe fremmed liv på Jorden. Ingen har hidtil vidst noget om alle de rumuhyrer, der har bosat sig midlertidigt på Jorden med dén bagtanke at erobre planeten og sparke alle jordboer ud.

  Til kamp mod aliens

  Men i Jays nye bureau, kaldet MiB (Men in Black), er man helt klar over de truende væsener. Jays overhoved, Kay, sætter Jay ind i alvoren, og sammen bekæmper og udsletter de et helt hav af uvelkomne aliens.

  Humor & opfindsomhed
  Der er ikke tale om sædvanlig tjubang-action. "Men in Black" beskæftiger sig med sit emne på en helt særlig måde, der er rig på humor og opfindsomhed. Hvad enten de mærkelige rumvæsener er forklædt i menneskekød eller bare er sig selv, så er de mægtig farvestrålende og flot computeranimeret.

  Sej & tjekket
  Tommy Lee Jones er sej og tjekket i sort habit og solbriller, mens Will Smith er overgearet bag sit sæt tøj og solbriller: Hans rolle er skræddersyet til at imponere ungdommen. Med smarte replikker og en krukket fremtræden er de billige grin på udsalg.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1997, USA, Science Fiction, Komedie, Action, 94 min.

  Dansk titel: Men in Black
  Instr: Barry Sonnenfeld Prod: Walter F. Parkes, Laurie MacDonald Manus: Ed Solomon Baseret på: tegneserie af Lowell Cunningham Foto: Don Peterman Klip: Jim Miller Mus: Danny Elfman
  Priser
  • AAN - Bedste scenografi
  • AAN - Bedste musik
  • AA - Bedste makeup
  • GG-N - Bedste film