Konga (1961)

    En ambitiøs videnskabsmand har gjort en opdagelse i Afrika – og han skyr absolut ingen midler for at føre sine planer ud i livet.


    B-CHARME

    Absolut primitiv britisk "King Kong"-spin off, men ikke desto mindre en B-film med charme: Da videnskabsmanden Charles Decker vender hjem efter lang tid i Afrika – faktisk havde man regnet ham for død – er det med masser af store idéer i bagagen.

     

    Gigantiske planter... og dyr

    Han har fundet formlen til noget ganske unikt og hermed noget, han forventer byder ham både rigdom og berømmelse. Et særligt serum kan gøre (kødædende) planter og tilmed dyr meget større end deres oprindelige dna-skæbne – og nu står dén nuttede chimpanse, han har med hjem fra Afrika, for tur.

     

    Helt uden skrupler

    Helt uden skrupler hypnotiserer Decker nu den sagesløse abe, så den bl.a. kan slå mulige konkurrenter og folk, der "ved for meget", ihjel. Alt, der stiller sig på tværs, får et dræbende fur. Men kan Decker nu også stole på, at aben vil lyde sin herre?

     

    Markante pangfarver

    Med sine markante 60'er-pangfarver og en svulstigt bugnende papmache-rigdom i både idé og volumen, er "Konga" både underholdende, tids- og B-genretypisk. Det hele koger konstant over i overdrivelser og det teatralske, men charmen er intakt – også i det sprøde persongalleri med veloplagte Michael Gough i hovedrollen.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1961, Storbritannien, Thriller, Gyser, Science Fiction, Teenagere, Dyr på film, 90 min.

    Dansk titel: Konga
    Instr: John Lemont Manus: Aben Kandel, Herman Cohen Foto: Desmond Dickinson Klip: Jack Slade Mus: Gerard Schurmann