Hamburger Hill (1987)

  En gruppe unge soldater knytter bånd og dør som fluer i den umulige krig i Vietnam.


  ÆRLIGT KRIGSDRAMA

  Forventeligt genkendeligt men også velfungerende og ærligt portræt af Vietnam-krigens rædsler, som den opleves af en gruppe meget forskellige unge soldater i 1969.

  Fin balance
  John Irvins iscenesættelse er præget af en fin balance mellem de mentale kvaler og krigens umiddelbare rædsler. Og serveringen af det betændte tema er langt fra højtbelagt: De nære og distancerede dramaer står stærkt alene.
   

  Stegte soldater

  Året er 1969. En blanding af garvede og helt friske unge soldater gør klar til at indtage et bjerg i Vietnam - bjerget fik efter missionen navnet "Hamburger Hill" som følge af de mange 'stegte' amerikanere, der forsøgte at nå toppen.

  Stressede unge mænd
  Filmen beskriver fint de stressede unge mænd i deres forsøg på at forme en nogenlunde normal tilværelse i det højspændt fremmede helvede.

  Direkte beskrivelser
  Og krigens gru er meget direkte beskrevet uden at forfalde til det usmageligt grafiske. Et af de største plusser ved formidlingen er fraværet af filmmusik - og en lang række meget habile præstationer i de unge roller.  Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1987, USA, Krig, Action, Thriller, 110 min.

  Dansk titel: Hamburger Hill
  Instr: John Irvin Prod: James Carabatsos, Marcia Nasatir Manus: James Carabatsos Foto: Peter MacDonald Klip: Peter Tanner Mus: Philip Glass