Vanessa in the Garden (1985)

  Da en kunstmaler mister sin elskede kone i en ulykke, bliver han besat af ideen om at vække hende til live igen – gennem sin kunst.


  KUNST, DER HELER

  Denne tyve minutter lange, selvstændige episodehistorie i Steven Spielberg / Amblin Entertainment-eventyrserien "Amazing Stories" (1985-1987) har Clint Eastwood ved roret. Serien inviterede også andre store instruktørnavne, blandt andre Spielberg selv, Peter Hyams, Martin Scorsese, Joe Dante og Robert Zemeckis. 

   

  Hylder det romantiske eventyr

  "Vanessa in the Garden" hylder det romantiske eventyr, så der potentielt ikke er et øje tørt: Harvey Keitels store billedkunstner, Byron Sullivan, mister sin elskede kone i en ulykke, hvor et træ i tordenvejr knuser deres hestevogn. Det knuser hans hjerte, og han er tæt på at bukke helt under for depressionen.

   

  Kunst, der heler

  Men så begynder han at se syner: Vanessa dukker op i haven, men forsvinder ligeså hurtigt igen som dug for solen, når Byron løber ud for at møde hende. Er der en mulighed for, at han kan vække sin elskede til live igen gennem sin billedkunst? Byron Sullivan giver dén idé et penselskud.

   

  Glimtvis sødt og inciterende

  Billedskønt fotograferet med et flot tidsbillede og en rigtig klar reallyd – når den i alt for sjældne tilfælde får lov at stå ved magt uden Lennie Niehaus' bastant-dominerende underlægningsmusik. De visuelle effekter sidder ikke lige i skabet, og spillestilen er teatralsk. Ikke desto mindre er Eastwoods take på "Amazing Stories"-serien glimtvis sødt og inciterende. Men i og med at episoden netop er en del af et større hele, mærker man det formbundne som tyngende. Hermed kommer Eastwoods egen stil aldrig til udtryk, og den lidt fantastisk-rosenrøde romantik drukner i americana.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  1985, USA, Drama, Historie, Romantik, 21 min.

  Dansk titel: Vanessa in the Garden
  Instr: Clint Eastwood Prod: David E. Vogel Manus: Steven Spielberg Foto: Robert M. Stevens Klip: Joe Ann Vogle Mus: Lennie Niehaus
  Medvirkende
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation