Final Destination 2 (2003)

  En teenager, der forudsiger et harmonikasammenstød, står sammen med vennerne efterfølgende for tur på dødens liste.


  RAFFINEMENT I STØJINFERNO #2

  Sammenhængende film:

  Final Destination (2000)

  Final Destination 2 (2003)

  Final Destination 3 (2006)

  The Final Destination (2009)

  Final Destination 5 (2011)

  Final Destination 6 (2022)

   

  Flere af samme fint afmålte, tørt og kompromisløst serverede teenage-gyser-thrills. 2' eren tager tråden fint op fra den første film og pakker ikke de outrerede begivenheder ind i vat... Dette på godt og ondt!

   

  Ud i det virkelige liv...

  Eneste overlevende fra 1'erens markant og systematisk slagtende dødsorgie er Clear Rivers, der i forsøget på at undgå døden selvvalgt har isoleret sig i en gummicelle på en mentalinstitution. Men Clear bliver bliver alligevel nødt til at vove sig ud i det virkelige liv.

   

  Historien gentager sig

  Historien gentager sig nemlig: Denne gang har en anden teenager et forsyn på et dræbende harmonikasammenstød på en highway. Hun parkerer bilen på tværs af tilkørselsrampen til stor fortydelse for medtrafikanterne. Men ganske rigtigt – minutter efter sker det ekstreme sammenstød.

   

  Fabelagtig action-koreografi

  I øvrigt fabelagtig action-koreografi med biler, lastbiler og menneskeliv splattet ind og ud over det hele, så jubelen ingen ende vil tage. Her har veteran-stuntman og instruktør David R. Ellis virkelig greb om saftighederne.

   

  Smittende energisk

  Ligesom i den første film er 2'eren smittende energisk og fuld af fremdrift. Her sker hele tiden noget, ofte uventet. Og der er masser af stof til eftertanke i de spidsfindigt sammenskruede absurditeter. Pludselig udgør alt i denne verden en fare – når døden i dén grad er ude efter dig.

   

  Bagvedliggende, tør humor

  En bagvedliggende, tør humor tilfører også liv til den noget klichéprægede fremstilling af typegalleriet. Her er der bl.a. smæk for skillingen, når Tony Todds retsmediciner dybt nede i sine mærkelige underjordiske gange nonchelant klasker et lig ind i ilden for øjnene af de sagesløse teenagere.

   

  Overhektisk fortællestil

  Masser af overhektisk fortællestil i både lyd og billede gør "Final Destination 2" lidt hård at sidde igennem: Det sitrer, snurrer – og larmer! – konstant, komplet med en nærmest uophørligt brølende underlægningsmusik.  Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2024

  Fakta om filmen

  2003, USA, Thriller, Drama, Action, Gyser, Teenagere, Biler på film, Katastrofefilm, 90 min.

  Dansk titel: Final Destination 2
  Instr: David R. Ellis Prod: Craig Perry, Warren Zide Manus: J. Mackye Gruber, Eric Bress Baseret på: karakterer af Jeffrey Reddick Foto: Gary Capo Klip: Eric A. Sears Mus: Shirley Walker