Final Destination 3 (2006)

    En teenager får et forsyn om, at rutsjebanen styrter sammen, og stiger af i tide. Efterfølgende jages hun af døden.


    RAFFINEMENT I STØJINFERNO #3

    Sammenhængende film:

    Final Destination (2000)

    Final Destination 2 (2003)

    Final Destination 3 (2006)

    The Final Destination (2009)

    Final Destination 5 (2011)

    Final Destination 6 (2022)

     

    I tredje kapitel af "Final Destination"-franchisen er James Wong tilbage bag roret. Og grundlæggende er #3 mere af samme dygtigt sammenskruede skuffe – plotmæssigt såvel som teknisk.

     

    Mening med galskaben?

    Men der er alligevel gået nogle brikker løs af det puslespil, der så effektivt udgjorde de første to film. Manuskriptet halter, og det er sværere at finde hoved og hale i, endsige mening med galskaben.

     

    En alvorlig forudsigelse

    En ny teenager (Mary Elizabeth Winsteads Wendy Christensen) får en alvorlig forudsigelse om, at noget frygteligt vil ske. Hun er med gymnasievennerne i en større forlystelsespark og er på vej ombord i den store rutsjebane.

     

    Døden indhenter...

    Men så ser hun det hele for sig: Kaos, hvor toget kører af skinnerne, og der er dømt skvat, splat og død ud over det hele. Wendy og et par af de nærmeste venner når at stige af i tiden – men kun for i tiden efter én efter én at blive indhentet af døden på mærkværdige måder.

     

    Pæn fascinationskraft

    Der er stadig pæn fascinationskraft i de teknisk meget flot eksekverede "hvilken uforudset fare slår mig ihjel"-situationer. Produktionsdesign, scenografi og effekter er lækkerheden selv – undtagelsen er en stribe uhyre billigt udseende studie-indendørsoptagelser. Spillet er ikke decideret prangende, og støj- og musikniveauet er ligesom i de foregående film helt og aldeles overstyret.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, Thriller, Drama, Gyser, Tog på film, Teenagere, Katastrofefilm, 93 min.

    Dansk titel: Final Destination 3
    Instr: James Wong Prod: Glen Morgan, Craig Perry, Warren Zide, James Wong Manus: Glen Morgan, James Wong Baseret på: karakterer af Jeffrey Reddick Foto: Robert McLachlan Klip: Chris G. Willingham Mus: Shirley Walker