The Jayne Mansfield Story (1980)

    Hollywood-fænomenet Jayne Mansfield havde mange bump på vejen i sin korte karriere. Den struttende krop var ikke nok til at holde hende flydende.


    "STORHED" OG FALD

    Sexbomben, der gik af før tid, kan man lidt kynisk kalde Hollywood-fænomenet Jayne Mansfield, der døde i en alder af blot 34 år i 1967. I sin korte karriere forsøgte hun at etablere sig som stjerneskuespillerinde i Hollywood, men der var mange samtidige bump på vejen – ikke mindst konkurrencen med den endnu større stjerne, Marilyn Monroe.

     

    Skinger gengivelse

    Denne tv-film forsøger at vække det alt for korte liv til live – med vaklende succes. Først og fremmest er Loni Anderson outreret skinger i sin gengivelse af Mansfield:  ekstremt over-feminint sukret var stjernen trods alt sjældent i virkeligheden, og tesen om at overdrivelse fremmer forståelsen dur ikke i dette tilfælde.

     

    Ufrivilligt komisk

    Samtidig er det mest af alt ufrivilligt komisk med Arnold Schwarzenegger i rollen som hendes firkantet-overmuskuløse kæreste, Mickey Hargitay. Schwarzenegger var her i sin helt spæde skuespillerkarriere, og det er ikke altid lige kønt. Bedste præstation finder vi fra Ray Buktenica i rollen som Mansfields agent, der må stå model til meget.

     

    Ekstremt rosenrødt-oversukret

    Tv-filmen undlader at gå perspektiverende til værks på et ellers virkelig interessant potentiale. Det hele er ekstremt rosenrødt-oversukret med udgangspunkt i Loni Andersons nævnte titelrollepræstation, men man fascineres trods alt af virkelighedens farvestrålende og vanvittigt overfladiske kitsch.



    Anmeldt i 2022 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1980, USA, Biografi, Drama, Romantik, 100 min.

    Dansk titel: The Jayne Mansfield Story
    Instr: Dick Lowry Prod: Joan Barnett, Alan Landsburg, Linda Otto Manus: Charles Dennis, Nancy Gayle Baseret på: bog af Martha Saxton Foto: Paul Lohmann Klip: Corky Ehlers Mus: Jimmie Haskell