Cleveland Abduction (2015)

    En forskruet mand i Cleveland kidnapper tre kvinder og holder dem fanget i sin villa i over ti år.


    INGEN KÆRE FAR!

    Der gik et sug gennem maven på hr. og fru USA, da de åbnede tv'et i maj 2013. En Cleveland-mand var endelig blevet afsløret i at have holdt tre unge kvinder (den yngste under 15 år) fanget i sin villa – i mere end ti år!

     

    Ingen kære far

    Gennem årene voldtog og udnyttede han de tre lænkede kvinder efter forgodtbefindende. Tilmed lavede han et barn på en af kvinderne. Der var ingen kære far og ingen mulighed for at flygte.

     

    Virkelighedens gyser

    Med andre ord: Based on a true story-hårene har grund til at rejse sig i nakken. "Cleveland Abduction" lukrerer fint på virkelighedens gyser, som den folder sig ud i kidnapperen Ariel Castros klamme, skjoldede, fedt- og snavsplettede villa (scenografisk måske nok en anelse for tydeliggjort).

     

    Første halvdel klart bedst

    Første halvdel er klart bedst. Her er der nerve og troværdighed, når det første offer møder sin skæbne og indser, at hun vist ikke slipper ud igen lige med det samme. Til gengæld daler niveauet støt halvvejs, for at ende i en decideret blævret slutning.

     

    Spil følger niveauskift

    Spillet følger filmens niveauskift: Fint og fuld af indlevelse i starten – vaklende og tiltagende utroværdigt, efterhånden som slutningen forkvakler det meste.



    Anmeldt i 2021 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2015, USA, Krimi, Drama, Biografi, 88 min.

    Dansk titel: Cleveland Abduction
    Instr: Alex Kalymnios Prod: Nikki Taylor Fisher, David A. Rosemont, Stephen Tolkin Manus: Stephen Tolkin Baseret på: bogen "Finding Me" af Michelle Knight Foto: Richard Wong Klip: Henk Van Eeghen Mus: Tony Morales